Belediye başkanı cezaevinde silahlı çatışmaya girdi!

Belediye başkanı cezaevinde silahlı çatışmaya girdi!

Filipinler'de uyuşturucu kaçakçılığı ile suçlanan belediye başkanı Rolando Espinosa, cezaevinde girdiği silahlı çatışma sonucu öldürüldü

Filipinler'de uyuşturucu kaçakçılığı suçlamasıyla cezaevinde bulunan Albuera Belediye Başkanı Rolando Espinosa, kaldığı koğuşta cezaevi yetkilileriyle silahlı çatışmaya girdi ve hayatını kaybetti. Espinosa, Filipinler'de son bir hafta içinde uyuşturucu bağlantılı silahlı çatışma sonucu ölen ikinci belediye başkanı.

Polis yetkilileri, Espinosa ve bir başka mahkumun arama yapan görevlilere ateş açtığını açıkladı. Polis raporuna göre, Espinosa'nın üzerinde iki silah ve uyuşturucu ele geçirildi.

Espinosa, geçtiğimiz Ağustos ayında Filipinler başkanı Rodrigo Duterte'nin çağrısıyla oğluyla birlikte teslim olmuştu. Ekim ayında serbest bırakılan Espinosa, daha sonra yeniden tutuklanmıştı. Espinosa, Duterte'nin uyuşturucu kaçakçılığıyla suçladığı 160 devlet görevlisi ve politikacıdan biriydi.

Geçtiğimiz günlerde uyuşturucu ticareti yaptığı iddia edilen Samsudin Dimaukom isimli belediye başkanı ve 9 adamı, polisle girdikleri çatışmada öldürülmüştü.

Filipinler'de geçtiğimiz yıl ülkeyi uyuşturucu ülkesi olmaktan çıkarma vaadiyle işbaşına gelen Başkan Duterte, uyuşturucu çetelerine savaş açmıştı. Geniş halk desteğini arkasına alan Duterte, polise teslim olmayan uyuşturucu kaçakçılığı şüphelilerini vurma yetkisi vermişti. Ülkede 30 Haziran'dan bu yana uyuşturucu kaçakçılığı şüphesi yöneltilen 2300 kişi öldürüldü.