Genç kız 'kan ağlıyor'

Genç kız 'kan ağlıyor'
Güncelleme:

Birleşik Krallık'ta yaşayan 16 yaşındaki kızın gözlerinden kulaklarından ve tırnaklarından kan akması doktorlar dahil herkesi şoke etti.

Birleşik Krallık’ın Stoke on Trent kentinde yaşayan 16 yaşındaki Marie Harvie isimli genç kız, günde beş kez gözlerinden, kulaklarından ve tırnaklarından kan akmasına neden olan hastalığı ile doktorları şoka uğrattı.

Uzmanlar, tüm çabalara rağmen Harvie’nin hastalığına teşhis koymayı başaramadıklarını ve çektikleri MR ve Tomografi’lerin sıra dışı bir duruma işaret etmediğini söyledi.

Hürriyet'ten Birce Bora'nın haberine göre Harvie’nin hastalığı nedeniyle bu garip kanamaların yanı sıra migren benzeri baş ağrıları yaşadığı da açıklandı.

İngiliz Sun gazetesine konuşan Marnie, hastalığı nedeniyle sosyal hayatının neredeyse bittiğini ve üniversite eğitimine ara vermek zorunda kaldığını belirterek, “Kanamanın ne zaman başlayacağını bilemiyorum. Bu nedenle de dışarı çıkmıyorum, insanları korkutmak hoşuma gitmiyor” dedi.

56825cb2c03c0e3454799451.jpg

"MÜDAHALE EDEMİYORUM"

Marnie, “Kanama başladığında eğer üzerine mendil bastırırsam canım yanıyor. Bu yüzden kanama sona erene kadar hiç müdahale edemiyorum. Kanama genellikle yarım saat sürüyor” dedi.

Doktorlar Marnie’nin 2013 yılında kanlı bir şekilde öksürmeye başladığını ve kanamaların da bu hastalıktan sonra ortaya çıktığını söyledi.

Genç kızın ailesi onun hikayesini gazetelere anlatmaya “belki okuyan bir doktor teşhis koyar” diye düşünerek karar verdiklerini belirtti.