İsveç devlet televizyonunda Erdoğan'a çirkin saldırı

Güncelleme:

NATO'ya katılmak için Türkiye'nin taleplerini karşılamayı kabul eden İsveç'te, devlet televizyonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile dalga geçildi. Erdoğan hakkında hakaret içeren ifadeler kullanıldı.

PKK'lıların gösterilerini engellemeyen İsveç, şimdi de devlet televizyonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'la dalga geçilmesine müsaade etti. İsveç devlet televizyonu SVT’de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la dalga geçilen yayın, sosyal medyada gündem oldu. Söz konusu yayında Erdoğan’ın, çeşitli konulardaki tutumlarıyla dalga geçildi. İşte onlardan bazıları:

“Erdoğan, nasıl oluyor da senin gibi bir Türk’ün saçı yok? Herkesin gidip saç ekimi yaptırdığı bir ülkeden geliyorsun. Git hemen saçını ektir ya da bir eşarp tak.” Türkiye’nin iadesini istediği PKK’lıların “aktivist” olarak tanımlandığı SVT'deki programda, şu ifadeler kullanıldı:

“Erdoğan, sen İsveç’ten rejim muhalefetleri ve aktivistleri istiyorsun. Yani sana uymayan ve nefret ettiğin şeyler. İnternet üzeri alışveriş yaptığında da böyle misin? Aman ne kadar çirkin bir şey, bir de beden yanlış. Ama yine de almak istiyorum. Erdoğan, sen kendini dönemin yeni Sultanı sanıyorsun.”

Bununla birlikte programda, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi bayrakları açılarak “Yaşasın demokrasi” sloganı atıldı. Programda bu ifadeleri kullanan ve İsveç’te yaşayan Kadir Meral’in ise sosyal medya hesabından terör örgütü YPG/PKK’yı öven paylaşımları olduğu anlaşıldı.