Koronavirüse karşı plajı ''çamaşır suyuyla'' temizlediler!

Koronavirüse karşı plajı ''çamaşır suyuyla'' temizlediler!
Güncelleme:

İspanya’nın güneyinde yerel halkı korona virüsünden koruma gerekçesiyle bir plajın çamaşır suyuyla dezenfekte edilmesi infial yarattı.

İspanya'da bir plajın korona virüsüne karşı çamaşır suyuyla dezenfekte edilmesi tepki çekti. Kararı alan belediye yetkilisi özür dilerken, Greenpeace'den "Trump'ın fikri değil. Bu olay Zahara de los Atunes'da oluyor" açıklaması geldi.

Kararı alan belediye yetkilisi Agustín Conejo tepkiler üzerine özür diledi. Conejo, ‘çocukları virüsten koruma amacıyla’ böyle bir şey yaptığını savunup, “Bunun bir hata olduğunun farkındayım. Ama niyetim iyiydi” dedi.

Olay, Endülüs özerk bölgesindeki Zahara de los Atunes’deki balıkçı köyünde, göçmen kuş türlerinin kuluçka alanı da olan meşhur Zahara de los Atunes plajında meydana geldi. Plaja geçtiğimiz hafta traktörlerle, boydan boyda seyreltilmiş çamaşır suyu döküldü.

Bu durum, sivil toplum kuruluşları ve yerel derneklerin tepkisini çekti. Bölgede kuş türlerini korumak için çalışan yerel bir derneğin başkanı María Dolores Iglesias Benitez, “Bu tamamen saçma. Plaj, yaşayan bir ekosistemdir. Ve çamaşır duyu püskürttüğünüzde önünüze gelen her şeyi öldürürsünüz” dedi.

‘YUMURTALAR EZİLMİŞ OLABİLİR’

Benitez, plaja giriş çıkışların altı haftadır yasak olmasıyla beraber, bölgedeki yuva sayısının iki katına çıkmasını umduğunu ancak plaja çamaşır suyuyla dezenfekte etmek için gelen traktörlerin yumurtaları da ezdiğinden endişe duyduğunu dile getirdi. Benitez’in başkanı olduğu dernek yerel yetkililere şikayette bulunurken, bu şikayet Greenpeace İspanya’nın da dikkatini çekti.

‘TRUMP’IN FİKRİ DEĞİL’

Greenpeace İspanya’nın Twitter paylaşımında, “Kuluçka mevsiminin ortasında plaja çamaşır suyu püskürtmek… Trump’ın fikri değil. Bu olay Zahara de los Atunes’da oluyor” ifadeleri kullanıldı.