NATO'nun yeni Genel Sekreteri belli oldu

NATO'nun yeni Genel Sekreteri belli oldu
Güncelleme:

Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis'in, "NATO Genel Sekreterliği" için adaylıktan çekildiği ve Hollanda Başbakanı Mark Rutte'yi destekleyeceği açıklandı.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in görev süresinin 10 yılın ardından 1 Ekim'de sona ermesi planlanırken, yerine gelecek isim de merak konusuydu.

NATO Genel Sekreterliği'ne aday olan Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis'in, adaylıktan çekildiği açıklandı. Romanya Yüksek Savunma Konseyi'ndan yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanı Iohannis, NATO Genel Sekreterliği adaylığından çekildiğini geçtiğimiz haftanın sonunda NATO müttefiklerini bildirdi." denildi. Konsey, NATO Genel Sekreterliği için Hollanda Başbakanı Mark Rutte'yi destekleyeceğini belirtti.

ADAY İSİM, 32 ÜYE ÜLKENİN DE OYUNU ALMAK ZORUNDA

NATO'da "Genel Sekreter", oy çokluğuyla değil oy birliğiyle seçiliyor. "NATO Genel Sekreteri" olabilmek için NATO üyesi tüm ülkelerin oyunu almak gerekiyor.

DESTEK İÇİN TÜRKİYE'YE GELMİŞTİ

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, destek turu kapsamında yaptığı ülke ziyaretlerinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la 26 Nisan'da İstanbul'da görüşmüştü. Bu görüşmeden hemen sonra 29 Nisan'da Türkiye, NATO Genel Sekreterliği için aday olan Rutte'yi desteklediğini ittifak üyelerine bildirmişti.

text-ad
Etiketler nato genel sekreteri
Şirketlerine ''FETÖ''den kayyum atanan patronun vasiyeti ve ''tılsımı'' ortaya çıktı Şirketlerine ''FETÖ''den kayyum atanan patronun vasiyeti ve ''tılsımı'' ortaya çıktı Konser temposuna tatil molası veren Simge Sağın mankenlere meydan okudu Konser temposuna tatil molası veren Simge Sağın mankenlere meydan okudu Eski AK Partili isim ''AK Parti içinde rahatsız olanlar var' deyip erken seçim bombasını patlattı Eski AK Partili isim ''AK Parti içinde rahatsız olanlar var' deyip erken seçim bombasını patlattı Meteoroloji'den hem sıcak hem sağanak uyarısı Meteoroloji'den hem sıcak hem sağanak uyarısı Bu yeşil karışım aslında Türkiye'nin şifa deposu baharatı Bu yeşil karışım aslında Türkiye'nin şifa deposu baharatı Türkiye'nin yeşille mavinin buluştuğu cennetinde ölüm karaya vurdu! Türkiye'nin yeşille mavinin buluştuğu cennetinde ölüm karaya vurdu! Seda Bakan'ın transparan şovu ortalığı karıştırdı Seda Bakan'ın transparan şovu ortalığı karıştırdı Merve Boluğur sır sevgilisiyle aşk tatilinde... Merve Boluğur sır sevgilisiyle aşk tatilinde... Ünlü piyasa analisti altın ve gümüş için hem tarih, hem de hedef vererek kritik bir uyarıda bulundu Ünlü piyasa analisti altın ve gümüş için hem tarih, hem de hedef vererek kritik bir uyarıda bulundu Çatışmada şehit düşmüştü... Şehidimizin naaşı tam 67 yıl sonra memleketine defnedildi... Çatışmada şehit düşmüştü... Şehidimizin naaşı tam 67 yıl sonra memleketine defnedildi...
İBB duyurdu: İstanbul'da taksiler için bir yeni uygulama daha İBB duyurdu: İstanbul'da taksiler için bir yeni uygulama daha Melih Gökçek'ten AK Parti'yi karıştıracak Bülent Arınç iddiası... Melih Gökçek'ten AK Parti'yi karıştıracak Bülent Arınç iddiası... AK Parti'den Erdoğan sonrası açıklaması: ''Muhalefet şaşkına döner, seçim başlamadan biter'' AK Parti'den Erdoğan sonrası açıklaması: ''Muhalefet şaşkına döner, seçim başlamadan biter'' Mansur Yavaş'tan Cumhurbaşkanlığı adaylığı için dikkat çeken ifadeler Mansur Yavaş'tan Cumhurbaşkanlığı adaylığı için dikkat çeken ifadeler Milyonluk vurgun soruşturması: Yunus Emre Enstitüsü'nün eski başkanı gözaltına alındı Milyonluk vurgun soruşturması: Yunus Emre Enstitüsü'nün eski başkanı gözaltına alındı Vali'nin korumasına çiğ köftesiz çiğ köfte ikramı olay oldu Vali'nin korumasına çiğ köftesiz çiğ köfte ikramı olay oldu Sahne şovlarıyla eleştirilen Hadise bu sefer kendi sınırlarını da aştı Sahne şovlarıyla eleştirilen Hadise bu sefer kendi sınırlarını da aştı Erdoğan açıkladı: Memura yarı zamanlı çalışma hakkı geliyor Erdoğan açıkladı: Memura yarı zamanlı çalışma hakkı geliyor Cesedi valizin içinde yol kenarına atılmıştı... Ayşe'nin katil zanlısı hakkında kahreden ayrıntı! Cesedi valizin içinde yol kenarına atılmıştı... Ayşe'nin katil zanlısı hakkında kahreden ayrıntı!