Türk hacker ABD'de ''el üstünde'' !

Türk hacker ABD'de ''el üstünde'' !
Güncelleme:

Bu bilgisayar korsanı Türk, FBI aracılığıyla ABD'de büyük saygı gördü..

FBI’ın ‘tüm zamanların en büyük siber banka soyguncusu ve teknoloji dehası’ olarak Almanya’da yakalattığı Türk bilgisayar korsanı Ercan Fındıkoğlu, iade edildiği ABD’de ‘el üstünde’ tutuluyor.

Hürriyet'ten Nurettin Kurt, 24 ayrı ülke bankasından 60 milyon dolar çalmakla suçlanan, ortaokul mezunu Türk hacker Ercan Fındıkoğlu (34) operasyonunun perde arkasını araştırdı.

O KAÇTI, CEZA ONANDI

Filmlere konu olabilecek yaşam hikâyesi olan Fındıkoğlu, ortaokul mezunu. Bodrum’da garsonluk yaparken bilgisayar ile tanışıp, kısa sürede dünyanın en büyük ‘hacker’larından (bilgiyasar korsanı) biri olan Fındıkoğlu, ilk kez 2008 yılında Amerikan Federal Araştırma Bürosu FBI’ın yardımları ile Türkiye’de yakalandı.

Tutuklanan Fındıkoğlu, 28 arkadaşı ile ‘sahte kredi kartı ile yarar sağlamak, sahte kredi kartı üretmek, suç işlemek için örgüt kurmak, verileri ele geçirerek başkasına vermek’ten yargılandı. 2011 yılında tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilip,, Haziran 2012’de 22 yıl hapis cezasına mahkûm edildi.

Rüşvetle Interpol’ün arananlar listesinde olmadığını öğrenen Fındıkoğlu, yurtdışı çıkış yasağı olmasına rağmen, 17 Aralık 2013 tarihinde İstanbul’dan Frankfurt’a uçtu. 22 yıllık hapis cezasıysa, o kaçtıktan 6 gün sonra 25 Aralık 2013 tarihinde Yargıtay 8. Ceza Dairesi tarafından onandı.

BİZ İSTEDİK, ABD ALDI

Arkadaşı ile Frankfurt’ta bir otele yerleşen Fındıkoğlu, 17 Aralık 2013’te, otelin ücretsiz internet ağına bağlanarak bir takım işlemler yaptı. Aynı gün Interpol, ABD Adalet Bakanlığı aracılığı ile Alman makamlarına gönderdiği acil kodlu yazıda, Fındıkoğlu’nun adresini vererek gözaltına alınmasını talep etti. Alman polisi, akşam saatlerinde Fındıkoğlu ile arkadaşı F.G.’yi gözaltına aldı. F.G., ifadesi dahi alınmadan serbet bırakılırken, Fındıkoğlu cezaevine koyuldu.

Fındıkoğlu’nun yakalandığı bilgisi üzerine, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da yaklaşık bir yıl sonra 29 Ocak 2014 tarihinde yakalama kararı çıkartarak, ABD’nin ardından Almanya’ya iade için başvurdu.

‘ONLARA ÇALIŞABİLİRİM’

Hukukçulara göre, Türk vatandaşı olduğu ve onanmış cezası bulunduğu için öncelikle Türkiye’ye iadesi gereken Fındıkoğlu, buna rağmen Haziran 2015’de ABD’ye teslim edildi.

ABD’de 247 yıl hapis cezası istemiyle yargılanacak Fındıkoğlu, Türkiye’deki yakınlarını sık sık arayarak, yetkilierin kendisine özel bir lojman tahsis ettiğini, FBI’ın kendisine bir anlaşma teklifi sunduğunu söyledi. Yakınlarına ABD’de keyfinin gayet yerinde olduğunu söylediği belirtilen Fındıkoğlu, iddiaya göre, “Keşke daha önce buraya gelseydim. Yakında FBI için çalışabilirim” dedi.

KENDİNİ İMHA EDEN SİSTEM

Ercan Fındıkoğlu’nun ‘birkaç çalışması’nı bilirkişi şöyle raporladı:

Harddiskte şifrelenmiş, yanlış açıldığında kendini imha eden işletim sistemi. Polis de Fındıkoğlu’nun bilgisayarını açınca, bu sistem sayesinde verilerin büyük bölümü silindi. Bu diskin silinmeyen kısmında bile 168 bin 703 kredi kartı numarası ile 1 milyon kredi kartı olmaya hazır numara bulundu.

RUSLARLA ‘ALIŞVERİŞ’

Ercan Fındıkoğlu, kazandığı paralarla lüks bir yaşam sürüyordu. Ağabeyi ve yengesi adına İstanbul Nişantaşı’nda dört daire, Bodrum’da villa, yat, Kastamonu’da apartman ve cip aldı. Lüks otomobillere düşkünlüğünü her fırsatta sosyal medya hesabındaki pozlarıyla sergiledi. Çaldığı kredi kartı numaralarını Rus hacker’lara 2 milyon dolara sattı ve iddiaya göre, kendisini yakalayan Rus polislere bir bavul parayı rüşvet olarak verdi.