''Bayram alışverişini tok karnına yapın''

''Bayram alışverişini tok karnına yapın''

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Şahin, vatandaşlara bayram alışverişi konusunda önerilerde bulundu.

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, Ramazan Bayramı alışverişinin iftar ile sahur arasındaki zaman diliminde yapılmasını önerdi.

Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ramazanda yapılan hataların bayramda da tekrarlandığını söyledi. Bayram alışverişlerinde vatandaşların tuzağa düşmemesi gerektiğini belirten Şahin, şöyle konuştu:

''Bayram alışverişini iftar ile sahur arasındaki boşlukta yapalım. Tok karnına alışverişe çıkalım. Eğer gündüz bayram alışverişine çıkarsak aç karnına gözümüz doymaz. Gözümüz doymadığı içinde aç karnına gittiğimizde bayram alışverişlerinde yarım kilo şeker almamız gerekirken 2 ya da 3 kilo şeker alabiliyoruz. Ya da çeşit çeşit şeker alabiliyoruz. Bu dolaplarımızda ya bozuluyor ya da küfleniyor. Daha sonra bunları çöpe atıyoruz. Bunun sebebi de aç karnına alışveriş yapmak.''

- "Tok karnına, daha mantıklı alışveriş"

Şahin, vatandaşların tok karnına, daha temkinli ve mantıklı alışveriş yapacağını ifade etti.

Bayram öncesindeki hareketliliğin bazı satıcılar tarafından kötü amaçlı kullanılabildiğine dikkati çeken Şahin, şöyle devam etti:

"Müşteri ne kaliteye önem veriyor, ne de fiyatlara dikkat ediyor. Aç karnına, ramazanın sonuna alışverişleri sıkıştırıyoruz ve burada da fırsatçılara gün doğuyor. Onlar bizim duygularımızı suistimal ediyor. Hem kalitesiz hem de pahalı ürünleri bize satıyorlar. Onun için iftardan sonra alışverişe çıkalım ve dikkatli olalım.''

AA

Etiketler bayram alışveriş