Bakan Dönmez'den ''elektrik düzenlemesi'' açıklaması

Bakan Dönmez'den ''elektrik düzenlemesi'' açıklaması
Güncelleme:

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, elektrik faturalarına yapılacak düzenlemeye ilişkin ''Gelen taleplerin hepsini değerlendiriyoruz. Farklı tarife grupları oluşturulabilir mi diye ekibimiz çalışıyor. Bitince de kamuoyu ile paylaşacağız.'' dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Elektrik faturaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Dönmez gazetecilerin konu ile ilgili sorduğu soruya, "Gelen taleplerin hepsini değerlendiriyoruz. Farklı tarife grupları oluşturulabilir mi diye ekibimiz çalışıyor. Bitince de kamuoyu ile paylaşacağız." cevabını verdi.

KISITLAMA SÖZ KONUSU DEĞİL

Elektrik ve doğal gazda kısıtlama olmadığını ifade eden Bakan Dönmez,  "Şubat başı itibarıyla Azerbaycan günlük 4-5 milyon metreküp ilave artışı sağladı, halen devam ediyor. İran'dan da beklediğimiz kadar olmamakla birlikte belli oranda akış sağlandı. BOTAŞ, sanayiye olan kısıtlamayı dün kaldırdı. Elektrik ve doğal gazda kısıtlama söz konusu değil." açıklamasında bulundu.

ISPARTA'DAKİ 7 KÖYE ELEKTRİK VERİLDİ

Öte yandan yoğun kar yağışı nedeniyle elektrik sıkıntısı yaşanan Isparta'da kalan son 7 köy de enerjilendirildi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Dün gece itibarıyla Isparta’nın kalan 7 köyüne de elektrik verilmiş oldu." ifadelerini kullandı.

FATURA TAHSİLATI BİR ERTELENDİ

Bakan Dönmez dün yaptığı açıklamada "Isparta ilinde yılda ortalama meydana gelen hasar ve arıza sayısı bin 100'dür. Kar yağışının olduğu 3 Şubat Perşembe günü 12 bin arıza ve hasar oluştu. Bu da neredeyse 1 yıllık arızanın 10 katıdır" diye konuşmuştu.

Dönmez "Ekiplerimiz canını dişine takarak bu mücadeleyi sürdürdüler. Buradan bir hususu tekrar sizlerle paylaşmak istiyorum 3 Şubat tarihinden itibaren vatandaşlarımızın elektrik faturaları okunmadı. Faturaların tahsilatını da 1 ay süre ile erteliyoruz." ifadelerini kullanmıştı.