Bu iddia olay olur: ''Aklımızla dalga geçer gibi altın topluyorlar''

Bu iddia olay olur: ''Aklımızla dalga geçer gibi altın topluyorlar''
Güncelleme:

Necmettin Erbakan'ın 25 yıl danışmanlığını yapan Prof. Dr. Mete Gündoğan, hükümetin ekonomi politikalarını eleştirdi ve "Aklımızla dalga geçer gibi altın topluyorlar" dedi.

Prof. Dr. Mete Gündoğan, Youtube'da Serdar Arseven'in programına konuk oldu. Hükümetin ekonomi politikasını eleştiren Mete Gündoğan, altınların toplatılmasına karşı çıktığını ifade etti.

Mete Gündoğan şunları söyledi:

Piyasada bankalar attıkları bir imzayla para yaratıyorlar. Böyle bir para yaratma kabiliyetini bu bankalara niçin bırakalım. Alım gücü düşüyorsa benimki düşüyor.

Kim karar veriyor buna. Köşedeki bankanın müdürü. Kredi verdiği anda parayı yaratıyor. Bunları düzenlerim. Bunları düzenleyemediniz korktunuz.

Altını tedavül ettiririm. Bunu sürekli söylüyorum. Biz bunu söylüyoruz aklımıza dalga geçer gibi kalkıyor birileri altınları toplayacağız.

Altını dolaştır diyorum topla demiyorum. Toplayıp da ne yapacaksın. Onu garanti gösterip dışarıdan kredi alacaksın.

Böyle yapacağına altını para haline getirsen yine para dolaşıma girecek.

"ALTINI ÜRETİME KAZANDIRIN"

Vatandaşlara TL'ye yatırım çağrısı yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Sadece kendilerini güvende hissetmek amacı ile evlerinde döviz ve altın tutan vatandaşlarıma buradan bir çağrıda bulunuyorum. Bu vatandaşlarımdan, milli servetimiz olan evlerindeki döviz ve altını, çeşitli finans araçlarına yatırarak, ekonomiye ve üretime kazandırmalarını istiyorum." ifadelerini kullanmıştı.

"BUNLARI GETİRİN KOYUN" 

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati de “Türkiye altın seviyor. Bunu finansal ekonomik sisteme katmıyor. Paylaşılmasını, görülmesini istemiyor. Diyoruz ki ticarete karıştırılmamış bir parayı altına istiflemenin inanç anlamında da hiçbir karşılığı yoktur. Getir altınını ister altın günüyle ister bankalarımızın ortaya koyduğu yeni enstrümanlarla altını koy. İster bunu saf altına döndürelim ister bunun karşılığında sertifikanı verelim. Yeter ki sen altınını getir. Pırlantanı da getir diyeceğiz. Bunları getirin koyun. Ekonomiye kazandırılmamış hiçbir malın aslında değeri yoktur” demişti.