AK Parti'de ''asgari ücret'' çatlağı !

AK Parti'de ''asgari ücret'' çatlağı !

Ali Babacan'dan kafaları karıştıran asgari ücret açıklaması..

Milyonlarca çalışan AKP’nin seçimlerden önce açıkladığı ‘asgari ücret 1300 lira olacak’ vaadinin gerçekleştirilmesini bekliyor. Ancak sosyal medyada yer alan bir video kafaları iyice karıştırdı.

Seçimlerden önce TRT Haber’e konuk olan Ekonomiden sorumlu eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın asgari ücretle ilgili açıklamaları sosyal medyada günün konusu haline geldi.

ASGARİ ÜCRET 1300 TL OLACAK DEMEDİK

Videoda Babacan, AKP’nin seçim vaadini yalanlarcasına asgari ücretin 1300 olacağını söylemediklerini açıklıyor. Babacan, asgari ücretin kaç lira olacağına asgari ücret komisyonunun karar verdiğini, hükümet olarak komisyona anca tavsiyede bulunabileceklerini ifade ediyor.

Ekonomiden sorumlu eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan başka bir açıklamasında da yaptığı açıklamalarda 1300 liralık asgari ücret vaadinin 2016 yılı sonunda uygulanacağını söylemişti.

BAKAN’DAN DOĞRULAMA

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise, seçimlerden önce Babacan’ın açıklamalarına benzer açıklamalarda bulunarak asgari ücretin komisyon tarafından belirlenebileceğini açıklamıştı. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bir toplantıda “Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 1 Ocak’tan geçerli olmak üzere 1300 lira olsun, derse Ocak’ta olur. Yok, biz iki aşamalı olarak iki dönemde belirliyoruz, deyip Temmuz ayını belirlerse o zaman da Temmuz’da 1300 liraya yükselir.” demişti.