Gece yarısından kuyruğa girdiler

Gece yarısından kuyruğa girdiler

10 gün sürecek olan "yeni iş umudu" için gece yarısı gelip sıraya girdiler...

ÇAYKUR’a alınacak 3 bin 500 işçi için bölge illerinde bu sabah mesai saatinden itibaren başvurular alınmaya başlandı. Dün akşam duyurulan alım başvurusu için mevsimlik işe girmek isteyenler Rize’de Türkiye İş Kurumu Müdürlüğü önünde gece yarısından itibaren uzun kuyruklar oluşturdu.

Çaykur bünyesinde Rize, Trabzon, Artvin ve Giresun illerindeki fabrikalarda çalışacak 3 bin 500 işçi alımı için bu illerde başvurular başladı. İşe girmek isteyenler 2 bin 375’inin alınacağı Rize’de gece yarısından itibaren İş-kur İl Müdürlüğü önünde sıraya girdi.

ÇAYKUR’a işçi alımları uzun kuyruklar oluşturdu | Haber3 Video | Sitene Ekle

GECE YARISI KUYRUĞA GİRDİLER - FOTO-GALERİ

Türkiye İş Kurumu İl Müdürlüğü’nün iki katı arasındaki merdivenlerden başlayan kuyruklar bina dışına taştı, caddedeki işyerleri önünde uzayıp gitti. Bekleyişi sürdüren vatandaşlar işe girmek için umutlu odluklarını söyledi.

10 GÜN SÜRECEK

En az ilkokul mezunu 2 bin 370 erkek işçi, yaş çay yükleme ve boşaltmada görevlendirilecek, 600 işçide meslek ve teknik lise ile yüksek okul mezunu olma şartı aranacak. 180 mevsimlik Ziraat ve Orman Mühendisi ile 350 çay eksperi işe alınacak.  İşçilerin 2 bin 375’i Rize, 783’ü Trabzon, 276’sı Artvin ve 66’sı da Giresun’da görevlendirilecek.

Bugün başlayan başvurular bölge illerindeki Türkiye İş Kurumu Müdürlüklerinde 10 gün boyunca sürecek. 2 bin 370 yükleme ve boşaltma işçisi için 5 Mayıs tarihinde noter huzurunda kura çekimi yapılacak. Diğer işçiler en az 60 ve üzeri KPSS puanı alanlar arasından alınacak. İş başvurusunu 4 ilde ikametgahı bulunanlar yapabiliyor.