SGK'dan açıklama geldi: Ek gösterge artacak mı?

SGK'dan açıklama geldi: Ek gösterge artacak mı?
Güncelleme:

Kamu görevlilerinin merakla beklediği ek göstergelerin artırılması konusunu inceleyen Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), düzenleme yasalaşırsa daha önce bu unvanlardan emekliye ayrılanların da aylıklarında güncelleme yapılacağına dikkat çekerek, bu durumun aylık bağlama sürelerine olumsuz yansıyacağını bildirdi.

SGK’nın 2019-2023 stratejik planında, şunlar kaydedildi:

“Bazı unvanlarda bulunan kamu görevlilerinin ek göstergelerinin yükseltilmesine ilişkin yasal düzenleme yapılacağı Cumhurbaşkanlığı Eylem Planı kapsamında kamuoyuna duyurulmuş olup, söz konusu düzenlemenin yasalaşması halinde daha önce bu unvanlardan emekliye ayrılanların da aylıklarında güncelleme yapılacağından, aylık bağlama süreleri üzerinde olumsuz bir etki yaratabilecektir.
Diğer taraftan, gerek Anayasa Mahkemesi bireysel başvuru kararları ve Kamu Denetçiliği Kurumu tavsiye kararları, gerekse toplumdan gelen talepler kapsamında kamu görevlilerinin emekli ikramiyesi vb. haklarına ilişkin yasal düzenleme yapılması halinde de iş yükünün artması nedeniyle aylık bağlama süreleri olumsuz yönde etkilenebilecektir.”