Zam sonrası hangi memur ne kadar maaş alacak?

Zam sonrası hangi memur ne kadar maaş alacak?
Güncelleme:

TBMM'ye sunulan ve milyonlarca memurun merakla beklediği maaş zammı kanun teklifinin yasalaşması halinde, hangi memurun ne kadar maaş alacağı belli oldu... İşte memurların zamlı maaşları...

 Temmuz ayından geçerli olmak üzere kamu görevlileri ile memur emeklilerinin tamamının aylık ve ücretlerinde yüzde 6 artış öngörülmüştü.

Bu yılın 1. 6 aylık döneminde enflasyon yüzde 19.77 olarak gerçekleşti. Söz konusu enflasyon oranından kaynaklı ilave yüzde 11.55 artış ile kamu görevlileri ile memur emeklilerinin aylık ve ücretlerinde temmuz ayından geçerli olmak üzere toplamda yüzde 17.55 artış yapıldı. Aynı dönemde SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarında ise yüzde 19.77 artış sağlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından en düşük memur maaşının 22 bin liraya yükseltileceği açıklanmıştı. Bu kapsamda, kamu görevlilerinin maaşlarında net 8 bin 77 lira artış yapılmasına ilişkin kanun teklifinin görüşmelerine TBMM'de başlanacak. Bu düzenlemenin yasalaşması halinde aile yardımı ödeneği dahil en düşük memur maaşı 11 bin 848 liradan 22 bin 17 liraya yükselecek.

Öğretmen, polis ve doktor maaşı ne kadar oldu?

Yeni düzenlemeyle 1/4 derecesindeki öğretmen maaşı 26 bin 654 liraya, 8/1 derecesindeki polis maaşı 29 bin 525 liraya, 1/4 derecesindeki uzman doktor maaşı 54 bin 959 liraya çıkacak.

En düşük memur emekli aylığı ise 7 bin 901 liradan 9 bin 288 liraya yükselecek.

Söz konusu artışlar neticesinde, 2023 Temmuz dönemi itibarıyla kamu görevlilerinin aile yardımı dahil net maaşları şöyle oldu:

Unvanlar

Derece

2023 Ocak-Haziran

2023 Temmuz Aralık

ŞUBE MÜDÜRÜ- (Üniversite Mezunu)

1/4

20.724

32.451

MEMUR- (Üniversite Mezunu)

9/1

12.632

22.938

UZMAN ÖĞRETMEN

1/4

18.246

29.538

ÖĞRETMEN

1/4

15.793

26.654

BAŞKOMİSER

3/1

20.873

32.626

POLİS MEMURU

8/1

18.235

29.525

UZMAN DOKTOR

1/4

39.872

54.959

HEMŞİRE- (Üniversite Mezunu)

5/1

15.611

26.440

MÜHENDİS

1/4

21.295

33.122

TEKNİSYEN- (Lise Mezunu)

11/1

13.142

23.538

PROFESÖR

1/4

34.057

48.124

ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ

7/1

20.139

31.763

VAİZ

1/4

16.615

27.620

text-ad
Uğradığı ihaneti itiraf eden güzel oyuncu yeni aşkını ilan etti Uğradığı ihaneti itiraf eden güzel oyuncu yeni aşkını ilan etti 15 Temmuz'da tepki çeken afiş: ''Milletin adı Türkiye'' 15 Temmuz'da tepki çeken afiş: ''Milletin adı Türkiye'' 78 canı yitirdiğimiz Kartalkaya'daki faciada otel yöneticilerinin kaçtığı anlar kamerada 78 canı yitirdiğimiz Kartalkaya'daki faciada otel yöneticilerinin kaçtığı anlar kamerada PKK'nın talebini DEM Parti açıkladı: PKK, bebek katili Öcalan'ın serbest kalmasını istiyor! PKK'nın talebini DEM Parti açıkladı: PKK, bebek katili Öcalan'ın serbest kalmasını istiyor! Minguizzi cinayetinde cinayet gününe ait skandal görüntüler ortaya çıktı Minguizzi cinayetinde cinayet gününe ait skandal görüntüler ortaya çıktı Protesto için ürettikleri karpuzları yere atan köylüler hakkında soruşturma başlatıldı Protesto için ürettikleri karpuzları yere atan köylüler hakkında soruşturma başlatıldı İçişleri Bakanlığı açıkladı; Atatürk fotoğraflarının kullanımı yasak mı ? İçişleri Bakanlığı açıkladı; Atatürk fotoğraflarının kullanımı yasak mı ? 6,2'lik depremi 3 hafta öncesinden bilen Prof. Şener Üşümezsoy 2 riskli noktayı işaret etti 6,2'lik depremi 3 hafta öncesinden bilen Prof. Şener Üşümezsoy 2 riskli noktayı işaret etti AK Partili Egemen Bağış ile cübbeli Ahmet birbirine girdi AK Partili Egemen Bağış ile cübbeli Ahmet birbirine girdi Özel'den canlı yayında dikkat çeken FETÖ ile mücadele eleştirisi Özel'den canlı yayında dikkat çeken FETÖ ile mücadele eleştirisi
Türkiye'nin maviyle yeşilinin buluştuğu cennet sahilindeki çöp dağları mide bulandırıd Türkiye'nin maviyle yeşilinin buluştuğu cennet sahilindeki çöp dağları mide bulandırıd Şemsiyeleri hazırlayın: Çok sayıda ilimiz için sağanak yağış bekleniyor... Şemsiyeleri hazırlayın: Çok sayıda ilimiz için sağanak yağış bekleniyor... Türkiye'de binlerce şubesi olan zincir markete ve tatlıcıya FETÖ operasyonu: Kayyum atandı! Türkiye'de binlerce şubesi olan zincir markete ve tatlıcıya FETÖ operasyonu: Kayyum atandı! FETÖ'nün kanlı darbe girişimi sırasında Erdoğan'ın konakladığı oteldeki izler hala duruyor FETÖ'nün kanlı darbe girişimi sırasında Erdoğan'ın konakladığı oteldeki izler hala duruyor Asker kaçağı PKK'lı teröristler teslim olursa askere alınacak mı ? Asker kaçağı PKK'lı teröristler teslim olursa askere alınacak mı ? Cesur sahne şovlarıyla eleştirilerin odağındaki Hadise sessizliğini bozdu Cesur sahne şovlarıyla eleştirilerin odağındaki Hadise sessizliğini bozdu 15 Temmuz darbe girişimi sırasında silah zoruyla bildiri okuyan Tijen Karaş’ın yeni mesleği şaşırttı 15 Temmuz darbe girişimi sırasında silah zoruyla bildiri okuyan Tijen Karaş’ın yeni mesleği şaşırttı Yıldız Tilbe'nin makyajsız hali olay oldu Yıldız Tilbe'nin makyajsız hali olay oldu Trump ''şov'' sürüyor: Rusya'yı tehdit etti, İran'dan sonraki hedefi işaret etti! Trump ''şov'' sürüyor: Rusya'yı tehdit etti, İran'dan sonraki hedefi işaret etti! Kopya gibi kaza bu kez faciayla bitti: 5 kişinin öldüğü facia kamerada! Kopya gibi kaza bu kez faciayla bitti: 5 kişinin öldüğü facia kamerada!