Intel, 12 bin kişiyi işten çıkaracak

Intel, 12 bin kişiyi işten çıkaracak

ABD merkezli elektronik parça üreticisi Intel, dünya çapında 12 bin çalışanını işten çıkaracak.

ABD merkezli elektronik parça üreticisi Intel, dünya çapında 12 bin çalışanını (toplam iş gücünün yüzde 11'ini), 2017'nin ortasına kadar işten çıkaracağını açıkladı.

Intel'den yapılan açıklamada, şirketin yeniden yapılandırmaya gideceği, bulut (cloud) ve akıllı telefon teknolojilerine daha fazla ağırlık vereceği kaydedildi. Açıklamada, yeniden yapılandırma sayesinde Intel'in daha kârlı ve verimli olacağı, kişisel bilgisayar (PC) alanına artık daha az önem vereceği belirtildi.

Veri ve internet sektörlerinin şirketin başlıca büyüme alanlarını oluşturduğu aktarıldı. Bu alanlardaki büyümenin geçen sene firmaya 2,2 milyar dolar net gelir kazandırarak şirketin toplam gelirlerinin yüzde 40'ını oluşturduğu ve firmanın PC pazarında yaşadığı düşüşü telafi etmeye yardımcı olduğu vurgulandı.

Dünyanın en büyük yarı iletken üreticisi olan şirket, 1968 yılında Gordon E. Moore tarafından kuruldu. Adı Integrated Electronics'ten geliyor. Aralık 2015 itibariyle küresel olarak 107 bin çalışana sahip olan firmanın bilgisayar sevkiyatındaki düşüşten etkilendiği belirtiliyor. Intel, gelirinin yüzde 60'ını bilgisayar üreticilerine sattığı ürünlerden elde ediyor.