Reçetelerde yeni dönem !

Reçetelerde yeni dönem !
Güncelleme:

SGK, 1 Nisan'dan itibaren elektronik imza uygulamasına geçiyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 1 Nisan’da reçetelerde zorunlu e-imza uygulamasına geçiyor.

Halen kâğıt reçete yazan doktorların ne kadarının uygulamaya uyum sağlayabileceği 1 Nisan’da belli olacak. Daha önce pek çok hastanede reçeteleri sekreterlerin yazdığını belirten eczacılar, uygulamadan umutlu.

SGK’nın konuyla ilgili duyurusunda, elektronik  ortamda  yazılan e-reçetelerde 5 Ocak’ta hayata geçmesi planlanan  “Güvenlikli Elektronik İmza” uygulamasının, gerekli teknik imkâna sahip olmayan hekimler için ertelendiği ve hekimlerin 3 ay süreyle SGK kurumsal hekim şifresiyle işlem yapmaya devam etmesi sağlandığı belirtilerek, “Bu hekimlerin, belirtilen süre sonu olan 1 Nisan 2016’dan itibaren sistem tarafından SGK kurumsal hekim şifresiyle elektronik ortamda reçete yazılma işlemine izin verilmeyecek” denildi.

‘Sekreter yazıyordu’

Uygulamayı Milliyet’e değerlendiren Tüm Eczacı İşverenler Sendikası Başkanı Ecz. Nurten Saydan, uygulamanın altyapı yetersizliği nedeniyle ertelendiğini belirterek, “Son 1 ay ıslak imzalı kâğıt reçetelerin çoğaldığı şikâyetleri geliyordu. Aile hekimlerinin yüzde 30’u hazırdı. Devlet hastaneleri ve üniversiteler hazır değildi. Özeller daha hazırdı” diye konuştu.

Eczaneler olarak elektronik imzalı reçeteyi desteklediklerini belirten Saydan, “Özellikle hastanelerde şifre hekimde değil, sekreterlikte oluyordu. Aile hekimi yemeğe çıkınca reçete yazıyorlardı. Umut ediyoruz  elektronik imzaları da başkasına vermeyeceklerdir” dedi.

Etiketler SGK e-imza reçete iöza