Turistler akın etti ! Ziyaretçi sayısı 5 kat arttı

Turistler akın etti ! Ziyaretçi sayısı 5 kat arttı
Güncelleme:

Farklı etnik grupların birlikte yaşadığı 'hoşgörü kenti' Mardin, tesis edilen huzur ve güven sayesinde yeniden ziyaretçilerin gözdesi haline geldi. Üç yıl önce 113 bin turistin konakladığı 'hoşgörü kenti', 2018'in 11 ayında 600 bin turisti ağırladı

Farklı etnik grupların tarih boyunca bir arada yaşadığı "hoşgörü kenti" Mardin, sağlanan huzur sayesinde 2018 yılında turizmin parlayan yıldızı oldu. Tarihi camileri, medreseleri, kiliseleri ve taşın oya gibi işlendiği evleriyle cazibe merkezi olma yolunda hızla ilerleyen Mardin, 3 yıl önce PKK'lı teröristlerin bölge genelinde yaşamı hiçe sayan saldırıları nedeniyle turizmde büyük zarar gördü.

Güvenlik güçlerinin başarılı operasyonlarının ardından bölgede tesis edilen huzur ve güven sayesinde kent, yeniden ziyaretçilerin gözdesi haline geldi.6 bin 500 yatak kapasiteli 49 otelin 2016 yılında 113 bin, 2017'de de 232 bin ziyaretçinin konakladığı şehir, 2018'in 11 ayında yaklaşık 600 bin turisti ağırladı.

HEDEF 5 MİLYON

Günü birliklerle geçen yıl 3 milyon kişinin geldiği Mardin, 2023 yılında 5 milyon turist ağırlamayı hedefliyor. Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Vali Mustafa Yaman, AA muhabirine, sağlanan huzur ortamında turist sayısında son iki yılda önemli artış yaşandığını söyledi.

ESNAFIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRÜYOR

"2018 yılı beklentimizin çok üzerindeyiz. Gelen turist sayısında 3 milyonu aştık. Bu durum esnafın yüzünü güldürüyor." ifadelerini kullanan Yaman, belediye olarak gerçekleştirdikleri etkinliklerin sektöre büyük katkı sunduğunu kaydetti.

''HERKESİ BEKLİYORUZ''

Bu yıl Uzak Doğu ülkelerinden çok sayıda turist kafilesinin kente geleceğine işaret eden Yaman, şöyle konuştu: "2019'un daha güzel geçeceği kanaatindeyim. Yıldızlı otellerimiz, butik otellerimiz ve tarihi konaklarımız iyi hizmet sunuyor. Güvenlik açısından bir sorun söz konusu değil. Mardin, gerçekten görülmeye değer bir yer, herkesi bekliyoruz."

6 BİN 500 YATAK KAPASİTESİ VAR

Mardin Turizm ve Otelciler Derneği (MARTOD) Başkanı Özgür Azad Güngör de kentte aralarında tarihi konakların da olduğu 49 otelde 6 bin 500 yatak kapasitesi bulunduğunu söyledi. Otellerin yatak doluluk oranının kendilerini sevindirdiğini ifade eden Güngör, şöyle dedi:

"Geçtiğimiz yıllarda önemli sıkıntılar yaşamıştık. Bunları atlattık çok şükür. Terör algısı kırıldı. Mardin, inşallah hak ettiği zirveye doğru gidiyor. Umarım çıta daha da yükselir. Yılda bir milyon yatılı ziyaretçi ağırlamak istiyoruz."

''KASIM AYINI ÇOK İYİ GEÇİRDİK'

İşletmeci İsmail Sincar da 2018'in çok iyi geçtiğini belirterek, bu sayede herkesin yüzünün güldüğünü anlattı. Sincar, "Kasım ayını çok iyi geçirdik. Aralık ayında da misafir ağırladık, bu ay için için tur talepleri var. Bu da demek oluyor ki canlılık daha da artacak. 2019 yılında beklentimiz tabii ki daha yüksek. Bizi asıl sevindiren konaklamaların neredeyse 12 aya yayılması. Kış aylarında da misafir görmek, Mardin esnafının yüzünü güldürüyor." ifadelerini kullandı.

 

AA