''Seçimde şaibe olacak, ufukta koalisyon var''

''Seçimde şaibe olacak, ufukta koalisyon var''

Sözcü gazetesinin astroloji yazarına göre şaibeler kapıda..

İşte Sözcü gazetesinden Dinçer Gökçe'nin bugünkü köşe yazısında yazdıkları:

AK­P’­nin ha­ri­ta­sın­da, için­de­ki bir­lik ve be­ra­ber­li­ğin bit­me­ye baş­la­dı­ğı gö­zü­kü­yor. CHP ise hal­kın gü­ve­no­yu­nu ala­cak. AK­P’­nin baş­kan­lık sis­te­mi­nin ise sa­de­ce ar­tık bir ha­yal ol­du­ğu­nu gö­rü­yo­rum. Tür­ki­ye­’de bir re­jim de­ği­şik­li­ği ola­ca­ğı­nı san­mı­yo­rum. Fa­kat bu se­ne Ekim 15’ten son­ra­ki çok bü­yük eko­no­mik kriz için­ de her­ke­sin ha­zır­lık­lı ol­ma­sı ge­rek.

7 Ha­zi­ra­n’­da önü­müz­de­ki 4 yıl­lık sü­re­ci et­ki­le­ye­cek bir “Ge­nel Se­çim Ma­ra­to­nu­” ger­çek­le­şe­cek. Pek ta­bi­i hal­kın bü­yük bir ço­ğun­lu­ğu bü­yük bir gü­ven­siz­lik­le gi­de­cek­tir san­dı­ğa. Zi­ra, son bir­kaç ay için­de Tür­ki­ye­’de üst üs­te mey­da­na ge­len “Hu­kuk dı­şı­” yak­la­şım­lar, seç­me­nin gü­ve­ni­ni de ol­duk­ça ze­de­le­miş du­rum­da. Pe­ki gök­yü­zü ya­pı­la­cak olan se­çim­ler­le il­gi­li biz­le­re ne­ler işa­ret edi­yor, bir­lik­te göz ata­lım. Bu­nun için hem se­çim gü­nü­nün gök­yü­zü po­zis­yon­la­rı hem de bu po­zis­yon­la­rın Tür­ki­ye ha­ri­ta­sın­da düş­tü­ğü nok­ta­lar bi­ze bil­gi ve­re­cek­tir. Ta­bi­i ki oku­ya­cak­la­rı­nız be­lir­le­nen ta­rih­te se­çi­min ya­pı­la­ca­ğı­nı var­sa­ya­rak ha­zır­la­nan bir ya­zı­dır. Hem Mer­kü­r’­ün ge­ri ha­re­ket­te ol­ma­sı hem de an­lık gün­dem de­ği­şik­lik­le­ri­ne çok aşi­na ol­du­ğu­muz için her al­ter­na­ti­fi dü­şün­me­miz ge­re­ki­yor. Şim­di sı­ray­la gi­de­lim…

UZUN SOLUKLU DEĞİL…

Se­çi­min ya­pıl­dı­ğı gün gök­yü­zün­de Mer­kür, ‘ret­ro­’ ya­ni ge­ri ha­re­ket­te ola­cak­tır. Mer­kür as­tro­lo­ji­de her tür­lü bil­gi, ile­ti­şim, sı­nav­lar, eği­tim, elek­tro­nik sis­tem­le­ri yö­ne­tir. Ve ge­ri ha­re­ket­te ol­du­ğu sü­reç­te bu say­dı­ğı­mız ko­nu­lar­da ak­sak­lık­lar, arı­za­lar, ka­yıp­lar, tek­nik so­run­lar, kay­bo­lan bil­gi­ler, ile­ti­şim prob­lem­le­ri­nin ol­ma­sı­nı bek­le­riz. Ge­nel­de Mer­kür ret­ro­su sü­re­cin­de baş­la­nan her tür­lü iş, iliş­ki vs… pek uzun ömür­lü ol­maz. Mer­kü­r’­ün ge­ri ha­re­ket­te ol­du­ğu gün ya­pı­lan se­çim­le­rin de pek bir ge­çer­li­li­ği ol­maz. Bu­ra­dan bir­kaç so­nuç el­de ede­bi­li­riz. Bun­lar­dan il­ki, ku­ru­la­cak hü­kü­me­tin uzun so­luk­lu ol­ma­ya­ca­ğı­nı, bel­ki tek­rar­la­nan bir se­çi­mi ve­ya se­çim es­na­sın­da bil­gi-elek­tro­nik-ha­ber­leş­me ko­nu­la­rın­da bir ta­kım so­run­la­rın olu­şa­bi­le­ce­ği­ni dü­şü­ne­bi­li­riz. Mer­kür, İkiz­ler Bur­cu­’n­da ge­ri ha­re­ket­te ola­ca­ğın­dan do­la­yı bu gö­rü­nüm ise Tür­ki­ye ha­ri­ta­sın­da 12’n­ci Ev’­e düş­mek­te­dir. 12’n­ci Ev; ka­yıp­lar, en­gel­ler, per­de ar­ka­sın­dan dö­nen oyun­lar, ar­ka­dan çev­ri­len giz­li ve kir­li iş­le­re işa­ret eder. Bu da se­çim za­ma­nı, yı­ğın­la dö­ne­cek olan do­lap­la­rı, kay­bo­la­cak olan oy­la­rı, per­de ar­ka­sın­dan ya­pı­la­cak olan giz­li mü­da­ha­le­le­re işa­ret eder. Fa­kat bun­lar bir bir or­ta­ya çı­kar! Şim­di di­ye­cek­si­niz ki, bu­nu ön­gör­mek için “As­tro­lo­g” ol­ma­ya ge­rek yok! Evet yok siz de hak­lı­sınız ama gök­yü­zün­de­ki işa­ret­ler­ de bu şe­kil­de!

GÜÇ SAVAŞINA İŞARET

Sa­de­ce Mer­kür de­ğil, Gü­neş ve Mars da İkiz­ler Bur­cu­’n­da se­ya­hat ede­cek ve kar­mik et­ki­le­re işa­ret eden ‘Ay dü­ğüm­le­ri­’ de Koç-Te­ra­zi ak­sın­da yer ala­cak. Gü­neş ve Mar­s’­ın yan ya­na ol­ma­sı se­çim gü­nün­de, bü­yük mü­ca­de­le­ye, bü­yük güç uy­gu­la­ma­ya, bü­yük kav­ga­la­ra, güç sa­va­şı­na işa­ret et­mek­te­dir. Siz­ler se­çim­le­ri­ni­zi ya­par­ken ar­ka plan­da bel­ki de ha­be­ri­mi­zin bi­le ol­ma­ya­ca­ğı çok bü­yük kav­ga­la­rın ola­ca­ğı­nı gös­ter­mek­te. Evet gök­yü­zü ha­ri­ta­sı bir koa­lis­yo­na işa­ret et­mek­te fa­kat bu koa­lis­yo­nun­da öy­le he­men ku­ru­la­ma­ya­ca­ğı­na bel­ki de bu ko­nu­da bi­le hu­kuk­suz­luk­la­rın ola­bi­le­ce­ği­ne işa­ret et­mek­te. Gü­neş-Mars bir­lik­te­lik­le­ri ya­ra­lan­ma­la­ra, ka­za­la­ra işa­ret eder.

Se­çim gü­nü çı­kar­tı­lan ha­ri­ta­da, yük­se­len As­lan ve Ve­nü­s de yük­se­len bur­cun tam üze­rin­de ola­cak. Bu da bu se­çim­ler­de özel­lik­le ka­dın­la­rın da­ha güç­le­ne­rek çı­ka­ca­ğı­nı, ka­dın mil­let­ve­ki­li sa­yı­sın­da göz­le gö­rü­lür bir ar­tı­şı, ka­dın­la­rın güç ka­za­na­ca­ğı­na işa­ret et­mek­te. Par­ti­ler baz­lı se­çim gü­nü­nü in­ce­le­di­ğim­de ise…

YUVA RİSKLİ!

AK­P’­nin ku­ru­luş anı­na gö­re çı­ka­rı­lan ha­ri­ta üze­rin­den se­çim za­ma­nı­nı in­ce­le­di­ğim­de;

AKP; As­lan bur­cu, yük­se­le­ni Te­ra­zi, Ay Bur­cu ise İkiz­ler… Ha­des; AK­P’­nin Yen­geç Bur­cu­’n­da bu­lu­nan Ay dü­ğüm­le­ri­nin tam üze­rin­den geç­mek­te. Yen­geç Bur­cu as­tro­lo­ji­de yu­va, ai­le te­ma­la­rı­na işa­ret eder. Ha­des’in ise yok ol­ma, da­ğıl­ma, ölüm, par­ça­lan­ma, çö­zül­me gi­bi an­lam­la­rı bu­lun­mak­ta­dır. Bu da AKP ka­na­dın­da “ai­le ve yu­va­” bi­lin­ci­nin yok ol­ma­ya baş­la­dı­ğı­nın, AKP için­de­ki bir­lik ve be­ra­ber­li­ğin bit­me­ye baş­la­dı­ğı­nın işa­re­ti. Şu dö­nem AKP kar­mik bir sı­nav­dan geç­mek­te, bu sı­nav­ da bir­lik sı­na­vı on­lar için! Eğer ki bir­lik­le­ri­ni ko­ru­ya­maz­lar ve Gü­ney Ay dü­ğüm­le­ri­nin esir­le­ri olur­lar­sa, ki Gü­ney Ay Dü­ğü­mü AK­P’­nin Oğ­lak Bur­cu­’n­da yer al­mak­ta; sta­tü­ko­cu, des­pot, halk­tan uzak­la­şan, sa­de­ce mev­ki-ko­num odak­lı ol­duk­la­rı an­da Ha­des tüm yu­va­yı da­ğı­ta­cak­tır.

ŞANS GETİRECEK

Se­çim gü­nü, şans ge­ze­ge­ni olan Jü­pi­ter, AK­P’­nin Gü­ne­ş’­ine çok ya­kın bir ko­num­da yer ala­cak. Bu ge­nel an­lam­da bü­yük şans işa­re­ti sa­yıl­mak­la be­ra­ber, si­vil top­lum ku­ru­luş­la­rın­dan, ör­güt­ler­den ala­cak­la­rı des­tek­le­re işa­ret et­mek­te. Gü­neş/Jü­pi­ter et­ki­le­şim­le­ri ge­nel an­lam­da bü­yük şans işa­re­ti­dir. Bu, AK­P’­nin se­çim­de en çok oy ala­cak olan par­ti ola­ca­ğı­nın bir işa­re­ti. Fa­kat geç­ti­ği­miz se­çim­ler­de Jü­pi­ter, AK­P’­nin ka­ri­yer evin­de iken ve sü­rek­li övün­dük­le­ri yüz­de 48 oy­la­rın ar­tık on­lar için bir ha­yal ola­ca­ğı­nın işa­re­ti. Ama pek ta­bi Jü­pi­ter/Gü­neş et­ki­le­şi­mi­nin de fır­sat­la­rın­dan ya­rar­la­na­cak­lar­dır. AK­P’­nin yüz­de 48 de­ğil ama yüz­de 37-40 ci­va­rı oy al­ma­sı bek­le­ne­bi­lir.

CHP’­nin ku­ru­luş anı­na gö­re oluş­tu­ran do­ğum ha­ri­ta­sı­na gö­re ise,

FIRSATLARI VAR…

CHP, Ba­şak bur­cu, yük­se­len bur­cu Te­ra­zi, Ay Bur­cu ise As­lan… Se­çim za­ma­nı şans ge­ze­ge­ni olan Jü­pi­ter, CHP’­nin Ay’­ına çok ya­kın bir po­zis­yon­da yer ala­cak. Ay, as­tro­lo­ji­de halk de­mek­tir. Bu se­çim­ler­de CHP’nin hal­kın gü­ve­no­yu­nu ala­ca­ğı­nı ra­hat­lık­la söy­le­ye­bi­li­rim. Hat­ta 14 Ağus­tos iti­ba­rıyla CHP’­nin fır­sat­lar ve şans­lar­la do­lu kos­ko­ca bir se­ne­lik dö­ne­mi baş­la­mış ola­cak. Çün­kü Jü­pi­ter ba­şak bur­cu­na ye­ni CHP’­nin bur­cu­na ge­çe­rek, ol­duk­ça şans­lı bir sü­re­ce gir­me­si­ne yar­dım­cı ola­cak. Hem de bu gös­ter­ge­le­rin hep­si ka­ri­yer evin­de. CHP ye­ni sü­re­ce güç­le­ne­rek, ye­ni fır­sat­lar ya­ka­la­ya­rak gi­re­cek­tir. Bu se­çim­ler­de CHP’­nin yüz­de 28-30 ban­dın­da bir oy al­ma­sı pek de şa­şır­tı­cı ol­maz. Yüz­de 31’i zor­la­ya­bi­lir.

HDP’­nin ku­ru­luş anı­na gö­re çı­kar­tı­lan do­ğum ha­ri­ta­sı­na gö­re ise;

HDP bal­sa­mik faz­da ku­ru­lan, bur­cu Te­ra­zi olan par­ti. HDP ha­ri­ta­sı­na gö­re, ka­zan­cı sim­ge­le­yen böl­ge­de Sa­türn ge­ri ha­re­ket­te ola­cak. Bu da, HDP’­nin se­çim sü­re­sin­de san­dık­la­rı­na sa­hip çık­ma­la­rı ge­rek­ti­ği­ne işa­ret et­mek­te. Özel­lik­le HDP’­nin oy­la­rın­da cid­di bir ma­ni­pü­las­yon ola­bi­lir. HDP ha­ri­ta­sın­da da Gü­neş, on­la­rın do­ğum anın­da­ki Jü­pi­te­r’­in tam üs­tün­de ola­cak! Ama Jü­pi­te­r’­i za­rar­lı ko­num­da ve ge­ri ha­re­ket­te… Eğer ki HDP’­ye özel­lik­le mü­da­ha­le edil­mez ise, ba­ra­jı aş­ma şans­la­rı çok yük­sek. Se­çim gü­nü Ay’­ın Ko­va Bur­cu­’n­da ol­ma­sı, Ko­va te­ma­sın­da olan bu par­ti­ye des­tek ve­re­cek­tir. Ko­va Bur­cu, azın­lık grup­lar, mar­ji­nal­ler, top­lum­dan ay­kı­rı ki­şi­le­re işa­ret eder.

ÜSTÜN BİR BİRİNCİLİK OLMAYACAK

Son ola­rak MHP’­nin do­ğum ha­ri­ta­sı­nı in­ce­le­di­ğim­de ise;

Par­ti, Ko­va Bur­cu! MHP’­nin ha­ri­ta­sın­da kö­tü kar­ma di­ye­bi­le­ce­ği­miz Gü­ney Ay Dü­ğü­mü Te­ra­zi Bur­cu­’n­da yer al­mak­ta. Par­ti­nin her tür­lü an­laş­ma, or­tak­lık, koa­lis­yon du­rum­la­rın­dan her tür­lü za­rar gö­re­ce­ği­ne da­ir çok önem­li işa­ret­ler bu­lun­mak­ta. Se­çim gü­nü Ay’­ın Ko­va Bur­cu­’n­da se­ya­hat et­me­si, MHP’­nin as­lın­da AKP ta­ba­nın­dan oy ça­la­ca­ğı­na da işa­ret et­mek­te­dir. Nor­mal­de yüz­de 13’ler­de sey­re­den oy gra­fi­ği­nin, yüz­de 15-16’la­ra çı­ka­bi­le­ce­ği­ne işa­ret
et­mek­te.

Ge­nel ola­rak to­par­la­mak ge­re­kir­se, bu se­çim­ler­de çok bü­yük per­de ar­ka­sı oyun­lar, çok bü­yük şa­ibe­ler söz ko­nu­su. Şim­di­ye ka­dar gör­dü­ğü­müz­den çok da­ha fark­lı ve güç­lü bir şe­kil­de. Eğer ki se­çim­ler nor­mal şart­lar al­tın­da hak ve hu­ku­ka uy­gun bir şe­kil­de ya­pı­lır ve mü­da­ha­le edil­mez ise, AKP se­çim­ler­den bi­rin­ci­lik­le çı­kar fa­kat geç­ti­ği­miz se­ne­ler­de gör­dü­ğü­müz üs­tün bir bi­rin­ci­lik de­ğil bu. CHP hal­kın gü­ve­no­yu­nu al­mış bir şe­kil­de, geç­miş yıl­la­ra gö­re bir­kaç pu­an da­ha faz­la oy ile ikin­ci­lik sı­ra­sın­da olur. MHP yi­ne ken­di sa­dık ta­ba­nı­nın des­te­ği ile geç­ti­ği­miz yıl­lar­la ay­nı oran­da bel­ki 2-3 pu­an­lık bir fark­la bi­ti­rir se­çi­mi, HDP ise mü­da­ha­le olun­ma­dı­ğı tak­dir­de ba­ra­jı ge­çer.

EKONOMİK KRİZE HAZIR OLUNMALI

AK­P’­nin baş­kan­lık sis­te­mi­nin ise artık sa­de­ce bir ha­yal ol­du­ğu­nu gö­rü­yo­rum, Tür­ki­ye­’de bir re­jim de­ği­şik­li­ği ola­ca­ğı­nı san­mı­yo­rum. En azın­dan önü­müz­de­ki dört se­ne­lik sü­reç­te!.. Fa­kat bu se­ne Ekim 15’ten son­ra­ki çok bü­yük eko­no­mik kriz için­ de her­ke­sin ha­zır­lık­lı ol­ma­sı ge­rek.

Ola­sı bir koa­lis­yo­nun han­gi di­na­mik­ler­le na­sıl ge­li­şe­ce­ği­ni de, se­çim haf­ta­sın­da ya­za­ca­ğım…