18 yaşındaki genç kız bu notu bırakıp intihar etti!

18 yaşındaki genç kız bu notu bırakıp intihar etti!
Güncelleme:

Iğdır'da 18 yaşındaki genç kız, not bırakarak 5'inci katta bulunan evlerinden atlayıp yaşamına son verdi. Notta genç kız ismini verdiği için gözaltına alınan şahıs ile oğlu, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Genç kızın babası, ''4. kattan düşen bir insanın bir yerinde kırık olur. Ne kırık vardı ne başka bir şey. Ölüm raporu hâlâ çıkmadı'' diyerek şüphelilerin serbest bırakılmasına isyan etti.

Olay, Iğdır'ın Pir Sultan Abdal Mahallesi’nde meydana geldi. 5'inci katta bulunan evlerinden kendini boşluğa bırakan lise mezunu Aleyna A. (18) hayatını kaybetti.

Olay yerine gelen sağlık ekipleri A.’nın cansız bedenini Iğdır Devlet Hastanesi morguna kaldırırken, olayla ilgili inceleme başlatıldı. Aleyna A.’nın ‘Ölümümden Gökhan A. sorumludur’ yazılı bir not bıraktığını belirleyen polis, baba Gökhan A. ile oğlu Göktürk A.'yı gözaltına aldı.

Gözaltına alınan baba-oğul ifadelerinin ardından delil yetersizliği nedeniyle adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, genç kızın ailesi baba-oğlun serbest kalmasına tepki gösterdi.

ŞANTAJ İDDİASI

İddiaya göre Aleyna A.'nın Göktürk A. ile arkadaşlık yaptığı belirtildi. Iğdır’da inşaat işiyle uğraşan 42 yaşındaki Gökhan A., oğlunun cep telefonuna bakarken Aleyna'nın uygunsuz fotoğraflarını gördü. Aleyna'ya ulaşan Gökhan A., genç kızı ofisine çağırarak iddiaya göre fotoğraflarla şantaj yapıp genç kızla birlikte oldu. Yaşanan olay sonrası bunalıma giren ve olayı kimseye anlatamayan genç kız intihar etti. Talihsiz kızın cenazesi Iğdır Asri Mezarlığı'na defnedildi.

Aleyna'nın tecavüze uğrayıp uğramadığı adli tıp raporu ile ortaya çıkacak.

"4. KATTAN DÜŞEN İNSANIN BİR YERİNDE KIRIK OLUR"
Şahısların ifadelerinden sonra serbest bırakılmalarına isyan eden ve "Gece kızıma şantaj yapıp alkol içirdiler, organize şekilde öldürdüler" diyen genç kızın babası, şöyle devam etti: "İntihar etmedi, intihar süsü verildi. Ya öldürüp buraya getirdiler ya da burada öldürdüler. 4. kattan düşen bir insanın bir yerinde kırık olur. Ne kırık vardı ne başka bir şey. Ölüm raporu hâlâ çıkmadı.

"KIZIMI RAHATSIZ EDİYORDU"
Ayakkabısını çantasını ve içki şişesini terasa bırakmışlar. Polis evde kontrol yaparken, ayakkabılıkta kırmızı kalemle yazılmış bir kağıt gördüm. 'Ölümümden' kelimesini okudum gerisine izin vermediler. Telefonunu da yok etmişlerdi. Gökhan A., zaten kızımı sürekli rahatsız ediyordu. Üniversiteye hazırlanmaya başlamıştı. Beraber çalışma masası almıştık. Özel matematik öğretmeni tutmuştum. Sadece bir ders nasip oldu."

BAŞSAVCILIK'TAN SERBEST BIRAKILMALARINA İTİRAZ
İddiaların odağındaki isim Gökhan A.'ın ifadesinde, "Aleyna, intihar etmeden iki gün önce arayıp, annesinin rehabilitasyon merkezinde olduğunu, bir şeyler alacağını söyledi. Buluştuk, alışveriş yapıp hastaneye götürdüm. Gece de diğer evimde kaldık. Ama aramızda bir şey olmadı. Çarşamba yine bir şeyler alıp hastaneye bıraktık. Perşembe saat 05.00'te polis gelip evimden aldı. Daha önce ayrılmak istedim ama beni intihar etmekle tehdit etti. İki ay önce de bana mesaj yazıp intihar edeceğini söyledi. O gece, kendi evimde kaldım. Binanın kameralarında bunlar kayıtlı" dediği öğrenildi. Öte yandan Iğdır Cumhuriyet Başsavcılığı, baba Gökhan A. ve Göktürk A.'nın adli kontrolle serbest kalmalarına itiraz etti.

İKİ KEZ ŞİKÂYETÇİ OLMUŞLAR
Gökhan A.'nın, elindeki fotoğrafları ailesine göndermekle şantaj yapmayı sürdürünce, Aleyna A.'ün 4 ay önce durumu polise bildirdiği ve A. hakkında uzaklaştırma kararı verildiği öğrenildi. Tehditler devam edince durumu öğrenen babasının bir kez daha polise başvurduğu ortaya çıktı.