4 günde 2 bin 614 firari suçlu yakalandı

Güncelleme:

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Türkiye genelinde 4 gündür süren firari suçlular için düzenlenen operasyonlar kapsamında 2 bin 614 firarinin yakalandığını duyurdu.

Türkiye genelinde İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamalarına göre, 81 ilde gerçekleştirilen ve "ÇEMBER-14" adı verilen operasyonlar kapsamında, arama kaydı bulunan 2.614 firari suçlu yakalandı.

Bu büyük çaplı operasyon, firari suçlulara yönelik dört gün süren yoğun bir arama faaliyetinin sonucunda olduğu açıklandı.

Bakan Yerlikaya, yakalanan şahısların suç sokaklarımızda serbestçe dolaşmalarına izin verilmeyeceğinin altını çizdi ve ailelerin huzurunun korunacağının sözünü verdi.

Yakalanan kişilerin aranma süreleri açısından detaylı bilgiler verildi. Buna göre; 0-5 yıl arasında aranan 2.586 şahıs, 5-10 yıl arasında aranan 19 şahıs ve 10 yıl ve üzeri süredir aranan 9 şahıs olmak üzere toplamda 2.614 kişi "ÇEMBER-14" operasyonlarıyla adalete teslim edildi.

Yakalanan bu şahısların arandığı suç türleri ise çeşitlilik gösteriyor.

Hırsızlık, dolandırıcılık, yağma, adam öldürme, cinsel suçlar, narkotik suçları, terör ve kaçakçılık ile organize suçlar bu kategoriler arasında yer alıyor.