Cinsel saldırıya indirim yaptılar !

Cinsel saldırıya indirim yaptılar !

Saldırı tecavüze kalkıştı, yapamayınca öldüresiye dövdü.. Ama mahkeme ona da "ceza indirimi" verdi.

Yargıtay, genç bir kadına evinde saldırıp, tecavüz etmeye çalışan ve öldüresiye döven Nurettin Yıldız’a verilen 29 yıllık cezada ‘cinsel saldırı’ teşebbüs aşamasında kaldığı gerekçesiyle indirim yapılmasını istedi.

Vatan'da Tolga Atar'ın haberine göre İstanbul Fulya’da yaşayan Ayşe T. iki yıl önce evinin yakınındaki marketten alışveriş etti. Markette çalışan Nurettin Yıldız, genç kadının aldıklarını taşımasında yardım edip, evine kadar gitti.

Evde kadına saldıran ve tecavüz etmek isteyen Yıldız, tekme ve yumruklarla dövdüğü kadının bayılması üzerine kaçtı. Bir süre sonra yakalanan Yıldız hakkında hırsızlık suçundan 4 yıl 2 ay, kasten öldürmeye teşebbüs suçundan 16 yıl 8 ay ve cinsel saldırı suçundan da 8 yıl 4 ay hapis cezası verildi.

Kadın direndi

Yargıtay’a giden dosyada hırsızlık ve kasten adam öldürmeye teşebbüs suçundan verilen cezalar onanırken, cinsel saldırı suçundan verilen ceza bozuldu. Yargıtay’ın bozma ilamında sanığın evde cinsel arzuyla mağdura saldırdığı ifade edildi.

Mağdur Ayşe T.’nın direnmesi üzerine cinsel saldırıyı gerçekleştiremeyen sanığın onu etkisiz hale getirdiği, amacına ulaşmak için yumruk ve tekmeyle vurmaya başladığı, ağır derecede yaralanan mağdurun bayılması üzerine öldüğünü sanarak cinsel saldırıyı sonlandırdığı belirtildi.

Altı yıla düşecek

Sanığın mağdura karşı bir takım cinsel eylemlerde bulunduğu, ancak başaramadığı, ısrarlı davranışlara bağlı kastının cinsel saldırıya yönelik olduğu açıklanan bozma ilamında, nitelikli cinsel saldırının teşebbüs suçundan cezalandırılması gerektiği anlatıldı. Yargıtay dosyayı yeniden görülmesi için yerel mahkeme gönderdi. Bu kararla birlikte cinsel saldırı teşebbüs aşamasında kaldığı için Yıldız’ın cezası altı yıla kadar düşecek.

‘Ömür boyu travma’

Aylarca hastanede tedavi gören ve bir süre memleketine giden Ayşe T.’nin kimyagerlik mesleğini bırakıp memuriyete geçtiği öğrenildi. Ölümden dönen Ayşe T., İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’nde de 250 bin liralık tazminat davası açtı. Bir dizi tedavi uygulanan Ayşe T.’nin dağılan çenesi ameliyat edildi.

Aradan iki yıl geçmesine rağmen halen müvekkilinin konuşma, yürüme bozukluğu çektiğini ve psikolojik tedavisinin devam ettiğini belirten avukatı, “Ölümden kıl payı dönen müvekkilim için istenen 250 bin lira tazminat, müvekkilimin çektiği acıların ve ömür boyu beyninde taşıyacağı travmanın karşılığı olamaz” dedi.