Hainler patlattı bu hale geldi !

Hainler patlattı bu hale geldi !

Mardin'de askeri aracın geçişi sırasına patlatılan bomba yolda böyle çukur oluşturdu.

Mardin’in Nusaybin İlçesi’nden geçen uluslararası İpek Yolu’nun Yolbilen Mahallesi mevkiinde menfeze teröristlerce yerleştirilen bombanın dün akşam askeri aracın geçişi sırasında patlatılması sonucu 6 asker ile 3 sivilin yaralandığı olaydan sonra, çevrede büyük bir çukur açıldığı görüldü.

Tarihi İpek Yolu’nun bir şeridini kullanılamaz hale getiren ve 3 metre çapında 2 metre derinliğinde çukur oluşturan patlamanın etkisiyle, askeri aracın arkasında bulunan bir tankerin kaza yapıp yoldan çıktığı görüldü. Patlama sırasında yaralanan tanker şoförü Ahmet Karslı, Erbil’den aldığı ham petrolü Ceyhan’a götürmek istediğini belirterek, "Askeri aracın arkasından yola devam ediyordum. Nusaybin’e girmek üzereydim. Askeriaraç geçerken patlama oldu. Arkasından ben geliyordum. Ben de çukura düştüm. Yapacak hiçbir şeyim yoktu. Dizim ve alnımdan yara aldım. Dişlerim kırıldı. Hastanede tedavi edildim. Araç patlasa etrafta insan kalmazdı" dedi. Patlama sonrası kullanılamaz hale gelen İpek Yolu’nun Nusaybin-Cizre arasındaki bir şeridi trafiğe kapatıldı.

5665a565c03c0e427c7f7ac1.jpg

BARİKAT OLARAK KULLANILAN TIR’DAKİ MANDALİNA KÜFLENDİ

Nusaybin’de bir hafta önce Fırat Mahallesi’nde kontak anahtarı PKK’lı teröristler tarafından alınarak barikat olarak kullanılan bir TIR’ın içindeki tonlarca mandalinaların küflendiği görüldü. Polis, küflenmiş mandalina yüklü TIR’ı çatışmaların bulunduğu Fırat Mahallesi’ndeki sokaktan ana yola çekti. Nusaybin’de dün sabah 4 mahallede ilan edilen sokağa çıkma yasağı devam ederken, zaman zaman çatışmaların yaşandığı mahallelerden silah ve patlama sesleri duyuluyor.