''Kazandınız'' SMS'i ile tam 1 milyon TL'lik vurgun

''Kazandınız'' SMS'i ile tam 1 milyon TL'lik vurgun
Güncelleme:

Emniyet'in İstanbul başta olmak üzere 9 ilde düzenlediği operasyonda yüzlerce kişinin "kazandınız" SMS'i ile 1 milyon TL dolandırıldığı ortaya çıkarıldı.

İstanbul ve 9 ilde, 'olta' (Phishing) yöntemiyle yüzlerce kişinin banka hesabını ele geçiren hacher grubuna operasyon düzenlendi. Siber Polis, sosyal medya üzerinden 'Kazandınız' mesajlarıyla hesapları ele geçiren şebekeye düzenlenen baskında 43 şüpheliyi gözaltına aldı. Şebekenin yaklaşık 1 milyon liralık vurgun yaptığı belirtildi.

Sözcü gazetesinden Habip Atam'ın haberine göre operasyon İstanbul Emniyeti’ne bağlı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirildi. Polis ekipleri banka hesaplarının hackerlerce ele geçirildiğini söyleyen banka müşterilerinin şikayeti üzerine harekete geçti. Yapılan başvurular üzerine çalışma başlatan siber polisi, önce şüphelilerin yöntemlerini tespit etti.

SAHTE BANKA SİTESİ

Polis ekipleri şüphelilerin olta (Phishing) yöntemi kullandığı belirledi. Bu yöntemle şüpheliler, önce banka sitelerinin benzerlerini üretti. Daha sonra hedeflenen kişilere “Hediye kazandınız” diyerek toplu mesaj ya da mail gönderildi.  Bu mesajlarla sahte banka sitelerine yönlendirme yapıldı. Hesaplarına giren müşterilerin bilgileri şebekelerin eline geçti. Kullanıcı bilgisi ve şifrelerle hesaplara giren şüpheliler paraları kendi adamlarına havale etti.

HELİKOPTER DESTEKLİ BASKIN

Şebekenin çalışma yöntemini ortaya koyan polis, şüphelileri belirlemek için çalışma başlattı. Yaklaşık 6 ay süren çalışmada şüpheliler tek tek belirlendi. Araştırmaların ardından İstanbul, Adana, Antalya, Kırklareli,  Muğla, Kocaeli,  Adıyaman, Kastamonu, Tokat ve Mersin’de özel hareket ve helikopter destekli operasyon düzenlendi.

 

Sözcü