Kuryeyi dövüp, polisi bıçaklayan zorba için istenen ceza belli oldu

Kuryeyi dövüp, polisi bıçaklayan zorba için istenen ceza belli oldu
Güncelleme:

İstanbul Kadıköy'de, sipariş verdiği ürünlerin parasını vermeyen Hakan E. (23) kuryeyi darp etti. Olaya müdahale etmek isteyen polis memuru Orhan Ş., Hakan E. tarafından sırtından ve karnından bıçaklandı. Saldırgan hakkında müebbet hapis isteniyor.

Olay geçen 2 Eylül gecesi saat 03.30 sıralarında yaşandı. Bir arkadaşı ile parkta oturan Hakan E., tekel bayiini arayarak sipariş verdi. 145 lira tutan siparişi tekel bayiinde kurye olarak çalışan Ruslanbek R. (23) götürdü. E., kuryeye 200 lira verdi. R., yanında bozuk para olmadığını ancak, yakındaki bir siteye sipariş götüreceğini, kendisi ile birlikte gelmesi halinde paranın üstüne orada verebileceğini söyledi.

GELDİĞİ GİBİ VURDU

Hakan E., R.’nin motosikleti ile olayın yaşandığı çok katlı sitenin önüne geldi. Bu sırada E. ile kurye arasında tartışma yaşanmaya başladı. E., kuryeyi darp etmeye başladı. O esnada, işe gitmek üzere hazırlanan polis memuru Osman Ş.(35), seslerin yükselmesi ile birlikte aşağıya baktı. Ş., E.’ye yönelik, kuryeyi darp etmemesi için uyardı. Kuryeyi darp edilmekten kurtaran Ş., dakikalar içinde E.’nin saldırısına uğradı. E., 16 yıllık polis memurunu önce sırtından, sonra karnından bıçakladı. Yaşanan arbedede sitenin güvenlik görevlisi Cemil G. de hafif yaralandı.

MÜEBBET HAPSİ İSTENDİ

E. ve yanındaki kişi uzaklaştırılmaya çalışıldı. E. bu esnada, cebinden çıkardığı bıçakla Ş.’ye saldırmaya başladı. Ş.’yi kasığından ve sırtından bıçaklayan E., olaydan saatler sonra yakalandı. Hayati tehlike yaşayan Ş. hastaneye kaldırıldı. Tedavisi aylarca süren Ş., uzun süre sonra normal yaşama dönebildi. Olaydan bir gün sonra E. tutuklandı. Yürütülen soruşturma sonrası Hakan E. tutu hakkında ‘kasten öldürme’ ve ‘basit yaralama’ suçlarından dava açıldı. Müebbet hapis istemi ile yargılanan E. bugün, İstanbul Anadolu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek davada hakim karşısına çıkacak.

KURYE İFADE DEĞİŞTİRDİ

Olaya ilişkin yürütülen soruşturmada ifadesi alınan Özbek asıllı Ruslanbek R., Polise verdiği ifadede kendisini darp eden ve yağmalayan E.’den şikâyetçi olduğunu söyledi. Ancak, R. bir süre sonra şikâyetinden vaz geçti. R., Kendisini darp eden kişiyi ise teşhis edemediğini öne sürdü. Öte yandan, Ş.’nin avukatları, kurye R.’nin çalışma izninin ve ehliyetinin olmadığını tespit etti.

Hürriyet

Etiketler kadıköy fikirtepe