Afrin harekatında bir köy daha ele geçirildi

Afrin harekatında bir köy daha ele geçirildi
Güncelleme:

Terör örgütü PKK/PYD'ye yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'nda 4'üncü güne girildi.

İşte dakika dakika Afrin harekatı:

15.50 : Bugün üsteğmen Oğuz Kağan Usta'nın şehit düştüğü Ömer Uşağı Köyü ile çevresindeki 5 stratejik tepe de teröristlerden alındı. Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu, Racu'ya bağlı Ömer Uşağı Köyü'nü teröristlerden arındırdı. ÖSO, sosyal medyadan köyde kaydedilen görüntüleri de paylaştı. 

ÜSTEĞMEN ŞEHİT DÜŞMÜŞTÜ

Bugün, Afrin'deki Ömer Uşağı Köyü'nün kuzeyinde teröristlerle çıkan çatışmada Üsteğmen Oğuz Kağan Usta şehit düşmüştü.

Afrin harekatında bir acı haber daha ! Üsteğmen şehit olduAfrin harekatında bir acı haber daha ! Üsteğmen şehit oldu

14.33 : Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) desteği ile Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin'nin batısındaki Cinderes beldesine bağlı El Hammam köyünü ele geçirdi.

Afrin harekatında bir köy daha ele geçirildi - Resim : 2

Türk ordusu tarafından sınıra yerleştirilen çoklu roketatarlar, terör mevzilerini darmadağın etti.

AA'nın haberine göre TSK destekli ÖSO, Afrin'in batısından sürdürdüğü operasyonda Cinderes beldesinin El Hammam köyünü ve çevre tepeleri terör örgütü PYD/PKK'dan aldı. Cinderes bölgesi, PYD/PKK’nın Hatay'ın Reyhanlı ilçesine saldırı düzenlediği stratejik bir bölge olmasının yanında Afrin’e uzanan düz bir vadi konumunda. Zeytin Dalı Harekatı'nın ilerleyen safhaları açısından Cinderes bölgesindeki gelişmeler önem arz ediyor.

13.50 : Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, binlerce kişinin Afrin'den kaçmaya başladığını duyurdu. Gözlemevi'ne göre; Esed rejimi güçleri, Halep'e doğru gitmeye çalışan bu kişileri, kontrol noktalarında durduruyor.

13.40 : Terör mevzilerine atılan topların sesi Gülbaba köyünden duyuluyor. Sis ve yağış altında devam eden operasyonda sınır hattında geniş güvenlik önlemi var, sınıra giden yollar gazeteci ve sivillerin geçişine kapatıldı.

Afrin harekatında bir köy daha ele geçirildi - Resim : 3

13.15 : Harekâtın başından beri çatışmaların sürdüğü Cinderes bölgesinin batısındaki Hammam köyü teröristlerden alındı. Böylece Reyhanlı hattındaki terör cephesi yarıldı. 

Afrin harekatında bir köy daha ele geçirildi - Resim : 4

12.00 : Reuters haber ajansı, bu sabah Afrin sınırından çok çarpıcı kareleri dünyaya servis etti. Foto muhabiri Ümit Bektaş imzalı fotoğraflarda, Kırıkhan'ın Yalankoz mevkisinde taarruz emri bekleyen askerler var. Bölgede çok sayıda tank göze çarpıyor.

Afrin harekatında bir köy daha ele geçirildi - Resim : 5

11.45 : Anadolu Ajansı: Klis'te sınırda konuşlu birlikler, YPG'nin terör hedeflerine top atışı gerçekleştiriyor. Patlama sesleri bazı sınır köylerinden de duyuluyor.

Afrin harekatında bir köy daha ele geçirildi - Resim : 6

11.25 : Türkiye-Suriye sınırındaki Hammam köyü yakınlarında şiddetli çatışmalar var. Köy, Reyhanlı'nın hemen kuzeyinde yer alıyor. Terör örgütü YPG'nin sosyal medya hesapları, cephede yenildikçe yalanın dozunu artırıyor. Son propaganda ise sivil kıyafetli Türk güçlerinin saldırı düzenlemesi.

11.00 : Ankara'da bugün önemli konuklar var. ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, Afrin harekâtını görüşmek üzere bugün başkentte temaslarda bulunacak.

09.35 : Sosyal medya üzerinden Afrin harekâtını kullanarak terör propagandası yapanlara yeni gözaltı. İzmir'de HDP İl Başkanı Çerkez Aydemir'in de aralarında bulunduğu 23 kişi gözaltına alındı. Mersin'de polisin yakaladığı beş kişinin evlerinde tabanca ve mermiler bulundu.

HDP İzmir İl Başkanı'na terör propagandasından gözaltıHDP İzmir İl Başkanı'na terör propagandasından gözaltı

08.00 : Afrin'de akşam saatlerinde internet bağlantısı koptu, radyo yayınları kesildi.

07.40 : Türk ordusu, Reyhanlı'ya atılan roketlerin ateşlendiği Cinderes bölgesini top mermileriyle dövüyor.

07.35 : Rus Kommersant gazetesine konuşan Rus Uluslararası İlişkiler Konseyi'nden Kirill Semyonov "Moskova'nın Kürtlere hiçbir borcu yok" dedi.

07.30 : Gece yarısı YPG'liler Mare önlerinde ÖSO hatlarını yarmayı denedi ancak çok sayıda pikap araçla gelen teröristler püskürtüldü.

07.10 : Türk askeri ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçlerinin dün girdiği Burseya Dağı'nda gece boyunca silah sesleri kesilmedi, YPG'li teröristlerin dağa hendekler kazdığı ortaya çıktı.

DÜN NELER YAŞANDI ?

Terör örgütünün Afrin'deki Kandil’i olarak dillendirilen Burseya Dağı, Şaran, Kefercenne ve Bülbül hattı ile birlike Afrin merkeze giriş koridoru açısından da kritik öneme sahip.

Burseya Dağı'nın hem Kilis il merkezi hem de muhaliflerin kontrolündeki Azez'e bakan konumu nedeniyle de önemli.Özgür Suriye Ordusu, dün Burseya Dağı'ndan fotoğraflar paylaştı. Görüntülerde terör örgütün kazdığı mevziler, gözetleme kulelelir, kum torbaları görülüyor. Kaynaklar, akşam saatlerinde ÖSO birliklerinin bir miktar taktik çekilme gerçekleştirdiği, terör hedeflerinin topçu ateşiyle vurulduğu ve çatışmanın dağın eteklerinde sürdüğü bilgisini paylaştı. Dün Afrin'in kuzeyinden giren TSK ve ÖSO unsurları de Bülbül beldesine bağlı Şeyh Badi, Marso ve Haftar köylerini de teröristlerden arındırdı. ÖSO'nun operasyon sırasında 2 PYD/PKK'lıyı esir aldığı öğrenildi.

Afrin harekatında bir köy daha ele geçirildi - Resim : 8

SIZMA GİRİŞİMLERİ ÖNLENDİ

Habertürk'ün haberine göre ise Suriye sınırları içinde kalan ve operasyonun devamlılığı için kritik öneme sahip Alika,Bulbul, Zahran, Bak Ubası, Kusanlı, Maydan, Tabah Kuy, Kara baba, Hawran Darh bölgelerinde operasyonların yoğunlaşacağı öğrenildi. Bu bölgelerde PKK, 72 saat içinde 104 sızma girişiminde bulundu. Bunlardan 61’i termal kameralarla, 31’i İHA’lar tarafından fark edilirken, 12 sızma girişimi de doğrudan sahadan gelen istihbarat bilgileri ile önlendi.

KRİTİK TEPE DE ALINDI

Zeytin Dalı harekatının Batı cephesinde ise Reyhanlı’nın karşısındaki Şeyh Hadid’e bakan en büyük tepe ele geçirildi. 

Seçiniz...