AHEF’ten önemli görüşme

AHEF’ten önemli görüşme
Güncelleme:

Aile Hekimliği mesleğinin en önemli sivil toplum kuruluşu Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu AHEF, Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Emine Alp Meşe ile görüştü.

Aile Hekimliği’nin başarılarını ve son yıllarda yaşadığı sıkıntıları gerek medya gerekse tüm sağlık platformlarında dile getiren AHEF, tüm kamuoyunun dikkatini çekmeye devam ediyor.

AHEF Yönetim Kurulu, Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Emine Alp Meşe’nin daveti üzerine tüm yönetim kurulu üyeleri ile Sağlık Bakanlığı’na gitti.

Görüşmede AHEF Yönetim Kurulu, Aile Hekimleri’nin son yıllarda yaşadığı en önemli problemlerden olan sağlıkta şiddet, hak kayıpları, aşırı iş yükü ve aşı reddi gibi tüm konuları Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Emine Alp Meşe ile bizzat görüştü.

AHEF Başkanı Dr. H.Şenol Atakan, aile hekimlerinin sıkıntılarının acilen çözülmesinin önemine dikkat çekerek, AHEF olarak aile hekimliğinin özerkliğini ve disiplin kapsamını korumak kaydı ile birlikte her türlü çalışmayı yapmaya hazır olduklarını, Aile Hekimlerinin gelinen noktada kendilerini kandırılmış olarak hissettiğini, sorunlara çözüm bulunmadığı müddetçe de eylemlerine devam edeceklerini ifade etti.

Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Emine Alp Meşe de, AHEF’in tespit, istek ve uyarıları ile ilgili Bakanlık olarak gerekli çalışmaları yapmak istediklerini ve AHEF ile daha sık görüşeceklerini dile getirdi.

Etiketler ahef aile hekimliği