AK Parti'nin tefli ''çok özel sahur'' programına tepki yağdı

Güncelleme:

AK Parti'nin gerçekleştirdiği "çok özel" sahur programına ait görüntüler sosyal medyada yayınlanınca ortalık karıştı. Büyük tepki çeken etkinliğe dair görüntüler AK Parti tarafından paylaşıldıktan sonra apar topar silindi.

AK Parti Ağrı İl Gençlik Kolları Başkanı Halil İbrahim Selçuk,sahur programından bir video paylaştı. Videoda gençlerin tef çaldığı anlara yer verildi. 

Söz konusu görüntüler büyük tepki çekerken sosyal medyada eleştirilere neden oldu.

Sosyal medyada AK Parti Ağrı İl Gençlik Kolları Başkanı Halil İbrahim Selçuk tarafından paylaşılan ve Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan tarafından alıntılanan paylaşımla ilgili AK Partililer de tepki gösterdi.

Partinin eski AK Parti milletvekili olan Mehmet Metiner, "Bu paylaşımı yapan Ağrı AK Parti gençlik kolları başkanımız, Lütfen bu paylaşımı derhal kaldırır mısın? Neyin paylaşılıp paylaşılmayacağını, bu tür paylaşımların partimize/davamıza zarar vereceğini bilerek hareket etmek lazım. Böyle bir paylaşıma niye gerek duyulur bilmem!" ifadelerini kullandı.

Genel Merkez'in uyarısı unutuldu

Ramazan ayına girilmeden hemen önce AK Parti tarafından 805 belediyeye genelge gönderilerek lüks iftar sofralarından uzak durulması gerektiği iletilmişti. Genelgede belediyelere Ramazan'ın maneviyatına uygun sosyal faaliyetler yapılması da istenmişti.

Savcı Sayan: 21 bin liralık kahvaltıyı çok görmüşler

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan da gece saatlerinde sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Sayan, kahvaltının maliyetinin 21 bin lira olduğunu söyledi:

"Dün gece 600-700 kişiyle sahur programı yaptık. Coşkulu bir sahur programıydı. Gençlerimiz eğlendi. Kendi müzikleriyle coştu. Gençler delikanlıdır. Gençler coşkuludur. Ama Kürt gençlerine sadece cezaevlerini ve dağları layık görenler bu coşkulu toplantıdan rahatsız olmaya başladılar. Sosyal medyada kahvaltının maliyeti üzerinden bize yüklenmeye çalışıyorlar. Kahvaltının maliyeti 21 bin lira. CHP'nin Antalya'da yapmış olduğu son kampın maliyeti 5 milyon."