Ankara'nın ulaşım projeleri için şok iddia !

Ankara'nın ulaşım projeleri için şok iddia !

'Ankara Ulaşım Planı'nın kamuoyundan gizlendiği iddiası Meclis'e taşındı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Gazi Üniversitesi Rektörlüğü ve Ankara Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan bir protokolle yapılan ‘Ulaşım Planı’nın kamuoyundan gizlendiğini söyledi. Taraf'tan Güler Yılmaz'ın haberine göre Tanrıkulu, Ankara’nın ulaşım planının kamuoyundan gizlenmesi konusunu TBMM’ye taşıdı. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yanıtlaması istemiyle önerge veren Sezgin Tanrıkulu “ Gazi Üniversitesi Rektörlüğü’nce iki yıl önce Ankara Büyükşehir Belediyesi ile imzalanan bir protokolle Mimarlık Fakültesi bünyesinde yapılan Ankara’nın Ulaşım Planı 2038 adındaki Çevre Düzeni Planı hakkında, Üniversite planlama ofisi bilgi vermemektedir. Ayrıca Oluşturulan internet sayfasında yayınlandığı iddia edilen analiz kitapları kamuoyu ve meslek odaları ile paylaşılmamıştır?” dedi.

“KAÇ ÖĞRETİM ÜYESİ AYRILDI”

CHP’li Milletvekili, Ahmet Davutoğlu’ndan şu sorulara yanıt vermesini istedi: “Konu ile ilgili açılan soruşturma var mıdır? Baskıya maruz kalıp, üniversite içinde çalışma özgürlüğü ihlal edilen ve sosyal ilişkileri zedelenen kaç öğretim elemanı anılan fakülteden ayrılmış ya da birim değiştirmek için yönetime dilekçe vermiştir? Açılan soruşturmalar ile personel üzerinde bir tür mobbing yapılmaya çalışıldığı iddiası doğru mudur?

“MOBBİNG ŞİKAYETİ”

Bölüm kurullarında AUAP 2038 Projesinde akademik personel çalıştırmaya yönelik olarak, bir oylama yapılarak personelin isim listelerinin altına imza atmaları istenmiş midir? Hakkında “mobbing” ile ilgili şikayet olan kaç kişi son iki yıl içinde idarecilik görevine yükseltilmiştir?”