Atatürk'e hakaret soruşturmasında iddianame hazırlandı

Atatürk'e hakaret soruşturmasında iddianame hazırlandı
Güncelleme:

"Atatürk'ün Hatırasına Hakaret Soruşturması" tamamlandı.

“Atatürk’ün Hatırasına Hakaret Soruşturması” tamamlandı. Tutuklu sanık Süleyman Yeşilyurt ile firari sanık Hasan Akar’ın 2.5 ile 7.5 buçuk yıl arasında hapis cezasına çarptırılmaları istendi. Mustafa Armağan ve Yavuz Bahadıroğlu hakkında takipsizlik kararı verildi.

ULU ÖNDER’E HAKARET YAĞDIRMIŞLARDI
Yeni Şafak gazetesini de bünyesinde barındıran Albayrak medya grubunun yayın organlarından, TV Net'te, Yavuz Bahadıroğlu, sözde tarihçi Mustafa Armağan ve Süleyman Yeşilyurt'un katılımıyla 6 Mayıs'taki ‘Derin Tarih' isimli programda  ‘Mustafa Kemal'in gönül galerisi' konu başlığı tartışılmıştı.

Programda Yeşilyurt, “‘Manevi evlat' diye bir durum olamaz, söz konusu değil. Hiçbir zaman ‘manevi evlat' değildir, Çankaya'nın nikahsız ‘First Lady'sidir. Öğretmen, genç bir kız ‘manevi evlat' olamaz.
Yıllarca, kandırıldık, aldatıldık” ifadelerini kullanırken, Armağan “Afet İnan nerede kalıyor' dedim. Köşkte beraber yatıp kalkıyorlar çünkü. Aynı binada” demişti. Yeşilyurt, ‘Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret' ve ‘halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik' suçlarından tutuklanmıştı.

Cübbeli'den Atatürk tepkisi: Dinsiz donsuz adamlarCübbeli'den Atatürk tepkisi: Dinsiz donsuz adamlar

Nur Cemaati'nin imamlarından olduğu belirtilen Hasan Akar ise, videoda Mustafa Kemal Atatürk için “1938'de geberen …” ve annesi Zübeyde Hanım için “Selanik'te resmi kayıtlarda genelevde çalışıyor” gibi aşağılık ifadeler kullanmıştı.

Atatürk'e hakaret edip, FETÖ'yü övdüAtatürk'e hakaret edip, FETÖ'yü övdü

 

Seçiniz...