Benzine bir dev zam daha !

Benzine bir dev zam daha !
Güncelleme:

Zamla yatıp zamla kalkmaya devam ediyoruz. Zam yağmuru benzinde devam ediyor. Benzinin litre fiyatına 1 lira 33 kuruş zam geldi

Petrol fiyatlarının 107 doları görmezinin ardından ardından Ramazan bayramına sayılı günler kala araç sahiplerine kötü haber geldi.

Sektör temsilcilerinden edinilen bilgiye göre bugünden itibaren geçerli olmak üzere benzinin litre fiyatına 1 TL 33 kuruş zam geldi.

Yapılan zam için petrol fiyatları ve kurdaki artış gerekçe gösterildi.

Zam sonrası benzinin litre fiyatı İstanbul'da 19,01 liradan 20,34 liraya, Ankara'da ve İzmir'de 19,11 liradan 20,44 liraya yükseldi. Fiyatlar bayiler, şehirler ve ilçeler arasında farklılık gösteriyor.

Motorinde ise herhangi bir fiyat artışı beklenmiyor.

Zam şampiyonu oldu

Öte yandan enflasyon rakamlarına göre, mart ayının zam şampiyonu motorin ile benzin oldu. Bu zam şampiyonlukları en büyük masraf kalemi akaryakıt olan ulaştırma grubunu da "Ana Harcama Grupları"nda fiyat artışında birinci sıraya yerleştirmişti.

 

Benzine 1 yılda yüzde 188 zam

İstanbul’da benzinin litre fiyatı, bir sene önce 7,07 TL, yıl başında 12,29 TL idi. Bu geceki zamla birlikte zam oranı, yıllık yüzde 188, yıl başından bu yana yüzde 65 olmuş olacak.

Motorinin litre fiyatı ise bir sene önce 6,43 TL, yıl başında 11,43 TL idi. Motorinin litre fiyatı, son bir yılda yüzde 242, yıl başından bu yana yüzde 93 zamlandı.

Petrol fiyatları

Avrupa'nın Rus petrolüne yaptırım yönünde adım atacağı beklentisi fiyatları yükseltirken ayın son işlem gününde brent petrolün varil fiyatı 108 doların üzerine çıktı.