Bir ilde daha Onur Haftası yasağı

Bir ilde daha Onur Haftası yasağı
Güncelleme:

Mersin Valiliği, 8. Mersin Onur Haftası kutlamalarına ilişkin tüm etkinliklerin 15 gün süreyle yasaklandığını duyurdu. Açıklamada, yasaklama kararının sadece LGBTİ derneklerinin etkinliğine yönelik olduğu belirtildi.

Mersin Valiliği, 8. Mersin Onur Haftası kutlamalarına saatler kala tüm etkinlikleri yasakladığını duyurdu. Valilik, LGBTİ derneklerinin açık ya da kapalı alanda hiçbir etkinliğine izin verilmeyeceğini açıkladı.

Mersin’deki LGBTİ+ dernekleri, 8. Mersin Onur Haftası için bir kutlama programı hazırlamıştı. Kutlamaların bugün akşam saatlerinde Eğitim-Sen binasında yapılacak basın açıklaması ile başlaması planlanmıştı. Hafta kapsamında farklı mekânlarda sergiler açılması, spor karşılaşması yapılması, film gösterimi, Beşiktaş Meydanında piknik ve “Her yerde bugün de yürüdük” etkinliği yapılması da planlanmış ve duyurulmuştu. Mersin Valiliği etkinliklere saatler kala Onur Haftasıyla ilgili tüm etkinliklerin 15 gün süreyle yasaklandığını duyurdu.

 Valilik açıklamasında yasak gerekçesi, “kamu esenliğinin ve genel asayişin devamının sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi, genel sağlığın, genel ahlakın ve vatandaşların can ve mal güvenliklerinin korunmasına” dayandırıldı.

Valilik açıklamasında, yasaklama kararının sadece LGBTİ derneklerinin etkinliğine yönelik olduğu da vurgulandı.

Valiliğin açıklamasına göre yasak kararı “toplanma ve toplanma teşebbüsünde bulunma, basın açıklaması, yürüyüş, oturma eylemi, stand/çadır kurma, bildiri dağıtma, afiş/pankart asma, protesto eylemi, şenlik, festival, spor müsabakası, panel, konferans, seminer, film gösterimlerini" kapsıyor. Valilik, yasağın 8 Ağustos 2022’de sona ereceğini de bildirdi.