Bir ilimizde daha ormanlara giriş yasaklandı
Hem aradığınız haberlere hızlıca ulaşabilmek hem de Haber3.com'a destek olmak için Google News'te Haber3.com'a abone olun.
Haber3'e Google News'te abone olun
Abone OlBalıkesir Valiliği, artan sıcaklıklar ve yangın riski nedeniyle, mesire alanları dışındaki tüm ormanlık alanlara girişleri yasakladı. Ateşli piknik sadece belirlenen bölgelerde yapılabilecek; yasağa uymayanlara idari ceza uygulanacak.
Balıkesir Valiliği, yaz aylarında artan sıcaklıklar ve ülke genelindeki orman yangınlarındaki yükseliş nedeniyle, 15 Haziran–30 Eylül 2025 tarihleri arasında geçerli olacak yeni bir karar alarak ormanlara giriş çıkışları büyük ölçüde yasakladı. Alınan kararla birlikte, belirlenen mesire alanları ve tabiat parkları dışında kalan tüm ormanlık alanlara girişler yasaklanırken, ateş yakmak da sıkı kurallara bağlandı.
Valilik açıklamasında, orman yangını riskinin yüksekliği dikkate alınarak 2025 yılı için “Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonu Kararı” uyarınca alınan önlemlerin hayata geçirileceği duyuruldu. Orman Kanunu’nun 74. ve 76. maddelerine atıfla yapılan açıklamada, izin verilen alanlar dışında ormanda piknik yapmak, kamp kurmak, mangal, semaver ve benzeri ateşli etkinliklerde bulunmak yasaklandı. Kurallara uymayanlara ilgili kanun uyarınca cezai işlem uygulanacağı bildirildi.
Hem aradığınız haberlere hızlıca ulaşabilmek hem de Haber3.com'a destek olmak için Google News'te Haber3.com'a abone olun.
Haber3'e Google News'te abone olun
Abone Ol