Bu da Magneto'nun gerçeği

Bu da Magneto'nun gerçeği

Geçirdiği bir kazanın sonrasında vücuduna metalleri çekebilmeye başlayan 12 yaşındaki çocuk, görenleri şaşırtıyor.

Rusya ’da kaza geçiren bir ilkokul öğrencisi, X Men’deki Magneto karakterine benzer bir özellik kazandı. Metalleri vücuduna yapıştırabilen çocuk , ‘ayaklı mıknatıs’ haline geldi.

New York Post’un haberine göre 12 yaşındaki Nikolai Kryaglyachenko bir gün okuldan eve yürüyordu. Bir lamba direğine yaslanarak nefeslenmek isteyen küçük çocuk, lambadan ucu açık bir kablo sarktığını bilmiyordu. Kabloya değer değmez çarpılan çocuk, çarpmanın etkisiyle sokağın öbür ucuna savruldu ve bayıldı.

Kryaglyachenko o anları söyle anlatıyor; “kendime geldiğimde sersem gibiydim. Ancak bir şekilde eve ulaşmayı başardım ve anneme neler olduğunu anlattım. Ertesi gün uyandığımda, yatağımın kenarındaki bazı madeni paraların vücuduma yapıştığını fark ettim. Daha sonra kahvaltı ederken kaşığımı elimden düşürdüm ve kaşık göğsüme yapıştı.”

Çizgi roman hayranı olan Nikolai, hemen güçlerini test etmeye koyuldu ve X Men serisindeki kötü, ama özünde iyi karakteri Magneto’yla benzer bir yetenek geliştirdiğini fark etti. Küçük çocuk, “Daha önce yapamadığım şeyleri yapabilmeye başladım. Ancak üzerinde kontrol sahibi değilim. Yapmak istemediğim zamanlarda bile bir şeyleri kendime çekebiliyorum. Hatta bir keresinde camı bile kendime doğru çektim; bana doğru hareket ediverdi” diyor.

ARKADAŞINA DA GEÇTİ

Nikolai’nin okul arkadaşları bu duruma hayran kalmışlar. Ancak bir süre sonra Nikolai’nin bu yeteneğinin diğer arkadaşlarına da geçebildiğini fark etmişler. Nikolai’nin sınıf arkadaşlarından Vika Balandina, Nikolai’nin manyetiklik yeteneğinin kendisinde de ortaya çıkmasının ardından ‘burnuna kepçe asabildiğini’ belirtiyor.

ÇERNOBİL’DEN SONRA DA OLMUŞTU

Nikolai, Magneto’ya benzer özellikler sergileyen ilk kişi değil. 1987 yılında Rusya’da bir ailenin tamamı manyetizm gücü kazanmıştı. The Guardian’da yer alan bir habere göre 1986’daki Çernobil nükleer faciası sonrasında Leonid Tenkaev (yukarda), eşi Galina, kızları Tanya ve torunları Kolya, vücutlarına metalleri çekebilmeye başlamıştı.

Aile bu yeni yeteneğini keşfettikten sonra, Rus ve Japon bilim insanları aileyi inceledi ve manyetik özelliklerini tasdik etti. 1991 yılında Japon bilim insanı Atusi Kono, “Vücutlarının birer mıknatıs gibi metalleri çekebildiğine dair hiçbir şüphem yok” demişti.

7 KİLO TAŞIYAN BULGAR MAGNETO

Bir başka Magneto ise 1990 yılında, Bulgaristan’da ortaya çıkmıştı. Superfields Konferansı adı verilen, yaklaşık 300 ‘insan mıknatısın’ bir araya geldiği etkinliğe katılan Marinela Brankova, yeteneklerini televizyonda sergilemişti. Avuçlarını yere çeviren kadın, yaklaşık 7 kiloluk metali bu şekilde, mıknatıs özelliğiyle kaldırmıştı.

Mıknatıs özelliği kazanan bazı kişiler metalin yanında plastik, cam, tahta ve kağıtları da vücuduna yapıştırabiliyor. Bazı bilim insanları ise bu insanların manyetik çekim gücüne sahip olmadığını, yalnızca aşırı yapışkan bir deri yüzeyi geliştirdiklerini savunuyor.