Can Dündar'ın eşine de yakalama kararı

Can Dündar'ın eşine de yakalama kararı
Güncelleme:

Can Dündar'ın eşi Dilek Dündar hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı'nın imara aykırılık ve hazine arazisini işgal ettiği gerekçesiyle ifadesine başvurmak üzere Dündar hakkında yakalama kararı çıkarıldığı öğrenildi.

Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığından, Dilek Dündar için Kumbahçe Mahallesi Çavuşoğlu Sokak'ta eşi Can Dündar ile adına kayıtlı mülkte, imara aykırılık ve hazine arazisini işgal ettiği gerekçesiyle ifadesine başvurmak üzere hakkında yakalama kararı çıkarıldığı öğrenildi. 

Öte yandan, tahliye için 15 gün süre verilen villada, 11 Haziran'da Bodrum Belediyesi ile Bodrum Milli Emlak Müdürlüğü ekiplerince inceleme yapılmıştı.

YURT DIŞINA GİTTİĞİNİ DUYURMUŞTU

Pasaportuna el konulan Dilek Dündar, Haziran 2019’da sosyal medya hesabından yurt dışına çıktığını duyurmuştu.

Dilek Dündar, sosyal medya hesabından eşi Can Dündar ve oğlu Ege Dündar ile bir fotoğrafını paylaşarak şunları kaydetmişti:

Tam üç yıldır, hakkımda hiçbir soruşturma olmadığı halde, hukuksuz olarak pasaportum elimden alındı, yurtdışına çıkışım engellendi. Tüm yasal yolları denedim, sonuç alamadım. Anayasa Mahkemesi, iki yıldır dosyamı ele almadı. Onlar anayasaya uymadılar, ben üç yıl yasalara güvenmenin bedelini, ailemden uzak kalarak ödedim. Sonunda annelik hakkımı kullandım ve aileme kavuştum. Umarım en kısa zamanda Türkiye hukuka, ayrı düşen tüm aile mensupları birbirine kavuşur.