Çanakkale'de yük gemisi karaya oturdu

Çanakkale'de yük gemisi karaya oturdu
Güncelleme:

Çanakkale'de Bozcaada açıklarında silika kumu yüklü Panama bayraklı gemi karaya oturdu. Kıyı emniyeti ekipleri ve balık adamlar geminin güvenli şekilde yüzdürülmesi için çalışma başlattı.

Çanakkale’nin Bozcaada ilçesi Batı Burnu yakınlarında kıyıdan yaklaşık yarım mil açıkta seyreden silika kumu yüklü Panama bayraklı gemi karaya oturdu. Balık adamlar ve kurtarma uzmanlarının sevkedildiği bölgede gemiyi kurtarma çalışması başlatıldı.

TAHLİYE BOTU SEVK EDİLDİ

Panama bayraklı 'Kemet Star' isimli geminin, Mısır'ın Abuzenima Limanı'ndan Kocaeli'nin Derince Limanı'na silika kumu taşımak için yola çıktı. Gemi, dün akşam saatlerinde Çanakkale Boğazı’na giriş yapmak üzere demir alıp, manevra yaptığı sırada, karaya oturdu. Gemi kaptanının durumu Çanakkale Boğazı Gemi Trafik Hizmetleri Müdürlüğü’ne bildirmesi üzerine bölgeye Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait Kurtarma-3 römorkörü ile KEGM-9 isimli tahliye botu sevk edildi.

KURTARMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Bozcaada Liman Başkanlığı koordinesinde yürütülen kurtarma çalışmaları, Kıyı Emniyeti ekiplerinin silika kumu yüklü geminin bulunduğu bölgeye giderek, su altı sörvey kontrolleri için çalışma başlattığı öğrenildi. Balık adamlar ve kurtarma uzmanları, geminin emniyetli bir şekilde yüzdürülmesi için çalışma yürütüyor. Gemi'nin römorkör tarafından çekilerek yüzdürülmesi bekleniyor.