Çevresine dağıttığı şans yüzüne bir türlü gülmedi

Çevresine dağıttığı şans yüzüne bir türlü gülmedi

Sattığı biletlere dört kez büyük ikramiye çıkan, onlarca müşterisinin yüzünü güldüren Bekir Acar, çevresine dağıttığı şansı kendi hayatında bir türlü bulamadı.

İzmirli seyyar piyango bayisi Bekir Acar, sattığı biletlere dört kez büyük ikramiye çıkmasına, onlarca kişinin yüzünü güldürmesine rağmen çevresine dağıttığı şansın yüzüne bir türlü gülmediği hayat hikayesiyle dikkati çekiyor.

Çocukluğu İstanbul'daki Bahçelievler Yetiştirme Yurdu'nda geçen 48 yaşındaki Bekir Acar, karşısına çıkan zorlukları birbir geride bırakıp evlendi ve 3 çocuk sahibi oldu.

Kamyon şoförlüğü yapan ve 20 yıl önce hayatını düzene soktuğu dönemde geçirdiği bir trafik kazasında sol ayağını kaybeden Acar, 2008 yılında eşinin evi terk etmesiyle çocuklarını yetiştirme yurduna vermek zorunda kaldı.

Psikolojik sorunlar yaşadığı dönemde kendisiyle yakından ilgilenen bir doktorun piyango bayiliği yapmasını teklif etmesi, bunun için de teminat ücretini yatırarak biletleri eline vermesiyle hayatında yeni bir sayfa açan Acar, protez ayağıyla sokak sokak dolaşarak piyango bileti satmaya başladı.

İş hayatı boyunca sattığı biletlere dört kez büyük ikramiye, "Kazı Kazan" oyununda da 100 bin lira ikramiye çıkan Acar, kendi hayatında geçim sıkıntısından kurtulamadı.

Acar'ın yaşadığı şanssızlıklar, geçen yıl başından geçen bir olayla katmerlendi. Kredi kartı borcunu ödeyememesi nedeniyle cezaevine giren Acar, elinde kalan biletlerin çekiliş tarihinden önce satılması için İzmir Milli Piyangocular Odası Başkanı Paşa Çakmak'tan yardım istedi. Diğer bayilerin aldığı bilete 2 milyon lira isabet ettiğini öğrenen Acar, bir kez daha yıkıldı.

Protez bacağıyla şans dağıtıyor

İzmir'deki 460 engelli piyango bayisinden biri olan Acar, protez bacakla tüm gün bilet sattığını, "talih kuşu" gibi gezip insanlara şans ulaştırmaya çalıştığını anlattı.

Haftanın her günü çalıştığını, sabah evden çıkarak planladığı bölgeleri gezdiğini, sadece İzmir değil İstanbul, Bursa, Çanakkale ve ilçelerine de gittiğini ifade eden Acar, işlerinin iyi olduğu bir gün 150-200 bilet satabildiğini ve günlük ortalama 70-100 lira kazanç elde ettiğini belirtti.

Türkiye'de en fazla büyük ikramiye veren bayiler arasında yer almasına rağmen kendi hayatında şansı yanında bulamadığını dile getiren Acar, işini severek yaptığını, insanları mutlu etmenin kendisi için yaşam amacı olduğunu söyledi.

Arkadaşları yardım etmese kazanacaktı

İnsanlarla sürekli iletişim halinde bulunmanın acılarını hafiflettiğini ifade eden Acar, 2013 yılbaşında sattığı bir çeyrek bilete 12,5 milyon, 9 Nisan 2014'de tam bilete 2 milyon, 9 Eylül 2014'de çeyrek bilete 500 bin, 9 Temmuz 2015'te de tam bilete 2 milyon liranın isabet ettiği biletleri sattığını, bunun yanında daha küçük ikramiyelerle para kazandırdığı çok kişi olduğunu anlattı.

"Kazı Kazan"dan, bir belediye otobüsü şoförüne 100 bin lira ikramiye çıkan bileti sattığını belirten Acar, şöyle konuştu:

"Daha küçük ikramiye dağıttım, onlarca müşterim oldu. Ama şans bana bir türlü gülmüyor. Takdiri ilahi diyorum. İnsanları mutlu etmeyi seviyorum. İnsanları çok seviyorum. Sıcakkanlı bir insanım. İşime ve insanlara olan sevgimin, enerjimin biletlerime de yansıdığına inanıyorum. Geçen yıl da cezaevine girmem nedeniyle elden çıkarmak zorunda kaldığım bir tam bilete 2 milyon lira isabet etti. Arkadaşlarım bana yardım etmek amacıyla biletleri almasaydı büyük ikramiye bana çıkacaktı. Şans bize gülmesi gerekirken yine başkasına güldü. Sağlık olsun, yine de seviniyorum."

Kendisinin de sürekli şans oyunları oynadığını ancak bugüne kadar ikramiye bulamadığını dile getiren Acar, son olarak Şans Topu'nun 14 Eylül 2016 çekilişinde 250 bin liralık ikramiyeyi 1 rakamla kaçırdığını söyleyerek, "25'i 22 yapsam 250 bin lira alacaktım, 'Allah bereket versin' diyecektim. Bu sefer de şans beni pas geçti ama sağlık olsun. Şükür halimize." dedi.

Kızının evlendiğini, büyük oğlunun çalışmaya başladığını, yetiştirme yurdundaki 12 yaşındaki oğlunun ise başarılı bir öğrenci olduğunu kaydeden Acar, hayırlı bir eş bulup ailesini yeniden bir araya toplamayı amaçladığını sözlerine ekledi.

AA