Cezaevlerindeki önlemlerin nedeni belli oldu

Cezaevlerindeki önlemlerin nedeni belli oldu

FETÖ soruşturması kapsamında 26 yaşındaki astsubay F.Ö’nün anlattıkları son günlerde cezaevlerinde alınan geniş güvenlik önlemlerinin sebebini ortaya çıkardı.

Ağrı Doğubayazıt’taki FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak isteyen F.Ö, KPSS’ye girecek olan örgüt üyeleri üzerinde özel bir çalışma yapıldığını anlattı.

“DEVLETİN HANGİ KURUMUNDA EKSİK VARSA RAPORLANIR”

Kendisinin de eskiden ‘ev abisi’  olarak görev yaptığını anlatan F.Ö, “KPSS’ye girecek şahıslarla yakından ilgilenmemizi isterlerdi. Bu şahısların bilgileri daha önceden alınırdı” dedi. Örgüt içindeki bir kişinin devletin hangi kurumunda ne kadar memuraçığı olduğunu araştırdığını ve raporlar yazdığını anlatan F.Ö, sınava giren kişilerin bu raporlara göre yönlendirdiklerini anlattı. 

GARDİYANLARA ÖZEL DERS

Astsubay F.Ö, örgüt üyelerini cezaevlerinde ve adliyelerde çalıştırmak için, infaz koruma memuru, mübaşir ve zabıt katibi olmaları yönünde ayrı bir çalışma yapıldığını da belirtti. Bu mesleklere hazırlanan kişilere özel bir bölümde ders verildiğini anlatan F.Ö, “Meslekleri kazanan şahıslar ile nereden geldiğini bilmediğim üst düzey şahıslar gelerek konuşma yaparlardı. Konuşmalar ile bu meslek gruplarına atanan kişilerin atandıkları yerlerde bu yapı ile irtibatlı olmaları sağlanıyordu” dedi. Yabancı dil bilenlere ve polis olacak olanlara da ayrı eğitim verildiğini söyleyen F.Ö bu kişilerin tüm bilgilerinin de rapor haline getirildiğini ve Ankara’ya gönderildiğini anlattı. 

FİŞLEME İÇİN ÖZEL BİLGİSAYAR

İfadesinde ayrıca örgütün kendi içindeki fişleme yöntemini de anlatan F.Ö, “Her ilde sıfır bir bilgisayar alınır. Alınan bilgisayarlara doysa ve disk şifreleme programı True Crypt isimli program indirilirdi. Aynı zamanda Micro sd karta da aynı program yüklenir. Bu kartlar içerisinde tüm ilin kendi evlerinde kalan öğrenci bilgileri, KPSS puanları, memuriyet kazanan şahıslar veya hazırlanan şahısların bilgileri bulunur” dedi. 

KOD ADLARI DA GİZLİ

Birkaç kişi de bulunan bu kartların 17-25 Aralık’tan sonra sadece bir kişide toplandığını anlatan F.Ö, “Bunlar her bölgede bulunan ancak kimlik bilgileri, hatta kod adları dahi çok saklı tutulan kişilerdi. Bu kişilerin kim olduklarını yani gerçek kimliklerini il ağabeyleri dahi bilmezler” dedi.

17-25 Aralık’ın ardından örgütten ayrıldığını anlatan F.Ö, sorgusunun ardından hakimlik tarafından serbest bırakıldı. 

Hürriyet