Cüneyt Arcayürek'e veda

Cüneyt Arcayürek'e veda

Gazeteci - yazar Cüneyt Arcayürek, Ankara'da son yolcuğuna uğurlandı.

Gazeteci - yazar Cüneyt Arcayürek, Ankara Maltepe Camisi'nde öğle namazından sonra düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı.

Törende taziyeleri, Cüneyt Arcayürek'in eşi Esin Arcayürek ile Cumhuriyet Gazetesi adına da Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar kabul etti.

Törene, TBMM geçici Başkanı CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, CHP milletvekilleri ve Cumhuriyet Gazetesi eski yöneticileri olan milletvekilleri Mustafa Balbay ile Utku Çakırözer, CHP Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu, Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Arcayürek'in aile yakınları yanı sıra CHP eski milletvekili Güldal Mumcu, gazeteciler Altan Öymen, Hasan Cemal, Emre Kongar ile bazı meslektaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cenaze töreninde Cüneyt Arcayürek’in ölümünün ardından duygularını anlatan Deniz Baykal, "Tutarlılığın ilke ve inanç anlayışının ön planda olduğu, siyasi duruşun önemsendiği, bu doğrultuda bütün çabasıyla mesleğini yapmayı tek amaç bilen bir meslek ahlakının, bir gazetecilik anlayışının son büyük temsilcilerinden birisiydi" dedi. Baykal, sözlerini şöyle sürdürdü:

CÜNEYT ARCAYÜREK SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI - FOTO GALERİ

"Gazetecilik ve siyaset anlayışının, basına hakim olan ilkelerin ve değerlerin çok köklü bir değişim yaşamasına karşın, Arcayürek, hiçbir şey değişmemiş gibi aynı doğrultuda kararlılıkla mesleki çalışmalarını sürdürdü. Tabii onun bu tutumunun altında büyük bir ahlak anlayışı, meslek sorumluluğu anlayışı yatıyor. O nedenle onu seven sevmeyen herkes gazetecilik anlayışına saygı duyuyor. Bir kayıptır, bir önceki dönemin büyük bir kaybı artık aramızda değil, Allah rahmet eylesin. Basın dünyasına, ailesine, seven herkese başsağlığı diliyorum. Umarım gazetecilik tarihimiz yazılırken, bu örnekler hakettikleri şekilde değerlendirileceklerdir."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Deniz Baykal, Arcayürek'in eşi Esin Arcayürek'e taziyelerini ilettikten sonra cenaze namazında birlikte saf tuttu. Kılıçdaroğlu, basın mensuplarına açıklamada bulunmadı.

"BU GEÇİCİ BAŞKANLIK" DEDİ VE UĞURLADI

Kılıçdaroğlu, kendisiyle birlikte makam aracı yanına kadar yürüyerek buradan uğurlamak isteyen Baykal’a, "Olmaz efendim, lütfen" diye ısrar ederek beklememesi konusunda ısrarcı oldu. Baykal, buna karşılık "Buyurun buyurun lütfen. Bu geçici başkanlık, geçici başkanlık" diye gülerek makam aracına binmesini bekleyerek, el sallayarak uğurladı.

EŞİ ESİN ARCAYÜREK TAZİYELERİ KABUL ETTİ

Taziyeleri kabul eden Arcayürek’in eşi Esin Arcayürek da duygularını anlatırken, "Güçlü sabırlı olmam lazım. Gurur veren bir eşimi bıraktım, yalnız kaldım yıllar sonra. Zor olacak" dedi.

MESLEKTAŞLARI ARCAYÜREK’İ ANLATTI.

CHP Milletvekili ve Cumhuriyet Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Balbay, Cüneyt Arcayürek'in içinde hep yeniyi arama ve büyük bir yazma duygusu ve okura ulaştırma duygusu olduğunu belirterek, "Arcayürek, çok büyük bir gazeteci olarak öldü. Haberciliğin başı sağolsun diyorum. Uzun yıllar soluksuz bu mesleği sürdürebilmek Türkiye'de çok çok zor ama Arcayürek bunu başarmış biriydi. Bu meslekte köşe yazıları yazdı, yorumlar yaptı ama birinci kimliği muhabirlikti" dedi.

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar da duayen bir meslek büyüğünü kaybettiklerini belirterek, "Yeri kolay doldurulamaz bir isim. Ama onun ilkelerini, onun anısını yaşatmaya gayret edeceğiz" dedi.

CHP Eski Genel Başkanı ve gazeteci- yazar Altan Öymen de Arcayürek'in bütün yakınlarına ve okurlarına, meslektaşlarına başsağlığı dilediğini belirterek, "Cüneyt Arcayürek Türk basınını çok değerli bir gazetecisiydi. Ve, aslında bir muhabirdi, öyle başladı gazeteciliğe. Ondan sonra yazarlık yaptı, yorumlar yazdı, kitaplar yazdı. Fakat bunları yaparken de muhabirliğini ve bu heyecanı hiç bırakmadı. Kitapları da yakın tarihe ışık tutan eserlerdir. Onları bırakarak gidiyor aramızdan. Kendisine Allah’tan rahmet yakınlarına, okurlarına ve tüm basın camiasına başsağlığı dilerim" diye konuştu.

Gazeteci Hasan Cemal, Cüneyt Arcayürek'in kendisi için meslektaş değil bir baba olduğunu belirterek, yıllardır Ankara'da haber kovaladığını kendilerinin de peşinden koştuklarını söyledi. Cemal, şöyle konuştu:

"Hakikaten haberle yaşayan, 'haber atlatma'yla yaşayan, bunu yapamadığı günlerde de huzursuz olan bir ağabeyimizdi. Çok güzel şeyler yaşadık. Gazeteci milletinin başı sağolsun. Haber kovalayan bir gazeteci neslinin çok parlak temsilcilerinden biriydi. İnşallah yine haberciliğin ön plana çıktığı, haber atlatmanın ön plana çıktığı günlere medyada döneriz. O zaman o da daha rahat uyur diye düşünüyorum."

Kılınan cenaze namazı ardından Arcayürek'in naaşı, Gölbaşı Mezarlığı'nda defnedildi.
 

text-ad
İmamoğlu'nun tutuklandığı operasyonu 8 gün önceden bilen gazeteci genel af bombasını patlattı! İmamoğlu'nun tutuklandığı operasyonu 8 gün önceden bilen gazeteci genel af bombasını patlattı! CHP'li milletvekillerine ''Free İmamoğlu'' pankartı soruşturması! CHP'li milletvekillerine ''Free İmamoğlu'' pankartı soruşturması! Trafik teröristleri polise saldırdı: 2 polis memuru yaralandı! Trafik teröristleri polise saldırdı: 2 polis memuru yaralandı! Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş için skandal ifadeler! Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş için skandal ifadeler! Polisin kullandığı kiralık araç yürüyen cephanelik çıktı! Polisin kullandığı kiralık araç yürüyen cephanelik çıktı! 26 Mayıs haftası burç yorumları: İşte haftanın en şanslı ve en riskli burçları 26 Mayıs haftası burç yorumları: İşte haftanın en şanslı ve en riskli burçları GSM operatörlerine ''yıl olmuş 2025 hala telefon çekmiyor cezası'' yağacak! GSM operatörlerine ''yıl olmuş 2025 hala telefon çekmiyor cezası'' yağacak! X'in neden çöktüğü belli oldu; açıklama Elon Musk'tan geldi X'in neden çöktüğü belli oldu; açıklama Elon Musk'tan geldi Şüpheli evdeki onlarca metrelik tünel çıktı, Polis de ne yapacağını şaşırdı! Şüpheli evdeki onlarca metrelik tünel çıktı, Polis de ne yapacağını şaşırdı! Audi ''e-tron çağı''nda merakla beklenen aracını Türkiye'de satışa sundu Audi ''e-tron çağı''nda merakla beklenen aracını Türkiye'de satışa sundu
Transferin ilk büyük bombası patladı: Leroy Sane Süper Lig'e geliyor! Transferin ilk büyük bombası patladı: Leroy Sane Süper Lig'e geliyor! Arda Turan, Eyüpspor'a veda etti: ''4 teklif var!'' Arda Turan, Eyüpspor'a veda etti: ''4 teklif var!'' Gazeteci Fatih Altaylı'ya evinin önünde ölüm tehdidi Gazeteci Fatih Altaylı'ya evinin önünde ölüm tehdidi Avrupa'nın kalbinde bir caddeye ''Atatürk'' adı verildi Avrupa'nın kalbinde bir caddeye ''Atatürk'' adı verildi Hadise Maldivler'de yaz sezonunu açtı; cesur paylaşımları olay oldu Hadise Maldivler'de yaz sezonunu açtı; cesur paylaşımları olay oldu Binlerce emekli bayram ikramiyesine ara zam için sokaktaydı Binlerce emekli bayram ikramiyesine ara zam için sokaktaydı Bir ünlü isim daha Türkiye'yi terk etmeye hazırlanıyor Bir ünlü isim daha Türkiye'yi terk etmeye hazırlanıyor ''Osimhen hayranı'' Sergen Yalçın'dan Osimhen için dikkat çeken ifadeler ''Osimhen hayranı'' Sergen Yalçın'dan Osimhen için dikkat çeken ifadeler Bunun adı fırsatçılık değil, dolandırıclık! Kredi kartı ile alışverişte ''fark'' isteyen yanar! Bunun adı fırsatçılık değil, dolandırıclık! Kredi kartı ile alışverişte ''fark'' isteyen yanar! Türkiye'nin ünlü restoran zincirinin patronu havalimanında yolcuyla tartıştı Türkiye'nin ünlü restoran zincirinin patronu havalimanında yolcuyla tartıştı