Dağlıca ve Aktütün baskınlarının arkasında MOSSAD mı var ?

Dağlıca ve Aktütün baskınlarının arkasında MOSSAD mı var ?
Güncelleme:

Eski Genelkurmay İstihbarat Dairesi Başkanı emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, Dağlıca ve Aktütün saldırılarının arkasında MOSSAD'ın parmağı olduğunu belirtti.

Milliyet gazetesi yazarı Tunca Bengin, bugünkü yazısında emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin’le yaptığı görüşmeyi aktardı.

Tunca Bengin, “Netanyahu'nun YPG/ PKK sevdası tam anlamıyla İsrail gizli servisi MOSSAD'm yıllardır terör örgütüyle olan derin ilişkilerinin de dışa vurumu. Çünkü herkes biliyor ki MOSSAD, Türkiye, İran, Irak ve Suriye'deki Kürt toplumuyla yakından ilgiliydi” ifadelerini kullandı.

Emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin'le yaptığı röportajda PKK terör örgütü ile İsrail gizli servisi Mossad'ın bağlantısını sorgulayan Bengin aldığı yanıtları da köşesinden okurlarına aktardı.

İşte Bengin'in yazısından dikkat çeken ayrıntılar:

MOSSAD'ın istihbaratıyla Türk askerine yönelik bir eylem var mıdır?

‘Vardır, olabilir. Dağlıca saldırısı (Ekim 2007) mesela. Böyle bir olay olabilir. O bölgeye de yakınlar zaten. Barzani'yle de iş birliği yapmak suretiyle bunu yapabilirler. O nedenle, Dağlıca saldırısından şüpheleniyorum. Aktütün Karakolu'na yapılan saldırıdan da şüpheleniyorum. Her ikisinde çok şehit verdik.’

Dağlıca ve Aktütün saldırılarında MOSSAD'ın parmağı olabilir yani?

‘Evet, olabilir diye değerlendiriyorum çünkü 2006'dan sonra terör özellikle tırmandırılıp Türkiye barış sürecine doğru yönlendirildi. Ve bu konuda PKK'nın özellikle MOSSAD ile iş birliği yaptığını değerlendiriyorum. Ki istihbarat örgütleri birbirleri adına da iş yapabilirler. Yani çok rahattır; CIA ile MOSSAD birlikte çalışır, bu işi yapar ya da başka bir istihbarat örgütü MI6 beraber çalışır, bu işi yapar. Böyle bir çalışma yöntemleri var yani doğrudan o olmasa bile, dolaylı olarak da böyle yaptırabilirler.’

Tunca Bengin'in yazısının tamamı için...