DSÖ Genel Direktörü deprem bölgesinde

DSÖ Genel Direktörü deprem bölgesinde
Güncelleme:

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus, depremin etkilediği illerden Gaziantep'e geldi.

DSÖ Genel Direktörü Dr Tedros gelişiyle ilgili “Sağlık görevlileri, sağlık çalışanları ve müdahale ekipleri ve son depremlerden etkilenen insanlarla görüşmek üzere Gaziantep, Türkiye'ye yeni geldim. Dr. Hans Kluge ve ben, DSÖ'nün Türkiye'deki tüm insanlar için iyileşme ve sağlık konusundaki dayanışmasını ve desteğini yeniden teyit edeceğiz” ifadelerini kullandı. Türkiye’nin içinde bulunduğu DSÖ Avrupa Bölgesi Direktörü Dr. Hans Kluge ise Dr. Tedros’u karşılayarak DSÖ’nün deprem felaketinden etkilenen bölgelerindeki çalışmaları inceleyeceklerini belirtti.

DSÖ Genel Direktörü Dr. Tedros ve Türkiye’nin dahil olduğu DSÖ Avrupa Bölge Direktörü Dr. Kluge, dün Gaziantep’teki temaslarını tamamlayarak bugün sabah Hatay’ın Kırıkhan ilçesine geçip sahra hastanesini ziyaret etti. Dr. Tedros temasları sırasında Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığının koordinatörü tarafından kendilerine bilgi sağlandığını ifade ederek “Bu ağır krizde birlikte çalışan ülkenin dört bir yanındaki tüm uzmanlara teşekkür ederiz” dedi.

DHA