TEOG sınavı yapılacak mı ?

TEOG sınavı yapılacak mı ?
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ''TEOG'u kaldıralım'' sözlerinden ardından bugün de MEB müsteşarı Yusuf Tekin canlı yayında TEOG sınavının yapılıp yapılmaycağı konusunda bir açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TEOG sisteminin kaldırılmasına yönelik açıklamasının ardından yaklaşık 1.2 milyon öğrencinin aklına bu seneki TEOG sınavı geldi. Öğrenciler ve velileri Cuma gününden bu yana bu sene TEOG sınavının yapılıp yapılmayacağını tartışıyordu.

"TEOG'UN YAPILIP YAPILMAYACAĞI KASIM'DA BELLİ OLACAK"

Bugün MEB müsteşarı Yusuf Tekin yaptığı açıklamada, "Liselere geçişte sınavsız bir dönem başlayacak. Çalışma grubu oluşturuldu. Kasım ayında TEOG'un yapılıp yapılmayacağı kamuoyu ile paylaşılacak" dedi.

Konuşmasının devamında Tekin, "Sınavsız bir modelin altyapısı oluşturulacak" dedi.

Kanal 24'te soruları yanıtlayan Tekin, Milli Eğitim Bakanlığı'nda TEOG alternatifleri için çalışma grubu oluşturulduğunu söyledi.

Tekin, yeni modelin Cumhurbaşkanı'na sunulacağını söyledi. Tekin, konuyla ilgili Çarşamba günü açıklama yapılacağını sözlerine ekledi.

"SINAVSIZ BİR MODEL OLMALI"

Yeni modelle ilgili masada çok fazla seçenek olduğunu söyleyen Tekin, "Hepsini çalışıyoruz arkadaşlarımızla. Neticesini sayın Bakanımız, Başbakanımız komuoyu ile paylaşır. Sınavsız bir model olmalı. Sınavsız modelin alt yapısı oluşturulacak. 2013'den beri bizim masamızda sınavsız geçişle alakalı değişik alternatifler mevcut" dedi.

BU SENE TEOG YAPILACAK MI ?

Öte yandan Tekin, Kasım ayında TEOG'un yapılıp yapılmayacağının yarın kamuoyu ile paylaşılacağını açıkladı.

"Kasım'da TEOG'un yapılıp yapılmayacağını Sayın Başbakanımızın ve Milli Eğitim Bakanımızın onayını aldıktan sonra açıklamak doğru olacaktır" diyen Yusuf Tekin, "Bizler bürokrat olarak hazırladığımız modeli makamın onayına takdime sunarız ardından kamuoyu ile paylaşılır" dedi.

ADRESE DAYALI SİSTEM MASADA

Diğer yandan TEOG'un kaldırılmasına yönelik çalışmalar başlatılınca yerine gelecek alternatif yerleştirme yöntemleri de tartışılır oldu. Bu yöntemlerden en ağır basanı ise "adrese dayalı yerleştirme sistemi" oldu.

TEOG'un yerine adrese dayalı yerleştirme sistemi geliyorTEOG'un yerine adrese dayalı yerleştirme sistemi geliyor

TEOG bu sene kalkacak mı ?TEOG bu sene kalkacak mı ?

TEOG sistemi kalkıyor ! İşte yeni sistem...TEOG sistemi kalkıyor ! İşte yeni sistem...

 

 

 

Seçiniz...