''Erdoğan, Öcalan ile görüşmeme engel olmadı''

''Erdoğan, Öcalan ile görüşmeme engel olmadı''
Güncelleme:

YSK’nın kararıyla İstanbul’da tekrarlanan seçim öncesinde PKK elebaşı Öcalan’ın mektubunu okuyan Ali Kemal Özcan, İmralı’daki görüşmeyi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayladığını belirterek, Erdoğan ile ‘çözüm süreci’ hakkında konuştuklarını söyledi.

23 Haziran seçiminden önce terörist başı Öcalan’ın mektubunu okuyan akademisyen Ali Kemal Özcan, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmenin detaylarını anlattı. Öcalan ile yaptığı görüşmeyi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayladığını belirten Özcan, “’Öcalan’la diyalogla her şeyi çözersiniz’ dedim Erdoğan’a. O da sessizce dinledi ve onaylamış olmalı ki Öcalan ile görüşmeme engel olmadı. Ancak görüşmemizin başında geçmişte Öcalan ile yürütülen çözüm sürecindeki temel yanlışları da dile getirdim” şeklinde konuştu.

Al Monitor’den Amberin Zaman’a konuşan Ali Kemal Özcan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

“13 Haziran’da ilk görüşmem sayın Erdoğan ile kendi talebim üzerine Ankara’da Beştepe’de gerçekleşti. Görüşmemizde Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan da yer aldı. Öcalan ile neden görüşmem gerektiğini etraflıca anlattım. Görüşme bir saate yakın sürdü.

“Görüşme esnasında en fazla ben konuştum. Erdoğan ile İstanbul seçimlerini çok az konuştum. Onları da belli bir çerçeve içerisinde konuştum. İstanbul seçimlerinin, genel anlamda bu meselenin çözümlenmemesi için, Erdoğan’ı, Türkiye’yi tökezletme yönünde sıçrama tahtası yapılmak istediğini düşünüyorum. Onu ifade ettim.”

“ÖCALAN İLE GÖRÜŞMEMİ ERDOĞAN ONAYLADI”

“Görüşmenin yüzde 90’ı meselenin şiddetle siyaset boyutu ve Suriye üzerinde yoğunlaştı. Erdoğan’a Suriye meselesinin güvenli bölge, doğu Fırat operasyonuyla çözülemeyeceğini söyledim. Öcalan ile Türkiye’deki milliyetçi dinamiği rahatsız etmeden çözmenin mümkün olabileceğini anlattım. “Öcalan’la diyalogla her şeyi çözersiniz” dedim Erdoğan’a. O da sessizce dinledi ve onaylamış olmalı ki Öcalan ile görüşmeme engel olmadı. Ancak görüşmemizin başında geçmişte Öcalan ile yürütülen çözüm sürecindeki temel yanlışları da dile getirdim”