Erdoğan sinyali verdi, MSB'den açıklama geldi! Yeni kara harekâtı mı geliyor ?

Erdoğan sinyali verdi, MSB'den açıklama geldi! Yeni kara harekâtı mı geliyor ?
Güncelleme:

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, üç hafta içinde 21 askerin şehit olduğu saldırılar sonrası gündeme gelen sınır ötesine kapsamlı kara harekâtı tartışmasına ilişkin TSK'nın ihtiyaç duyduğu yer ve zamanda sınır ötesinde kara harekatı gerçekleştireceğini söyledi.

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, TSK'nın ihtiyaç duyduğu yer ve zamanda sınırötesinde kara harekatı gerçekleştireceğini söyledi.

Savunma Bakanlığı kaynakları tarafından yapılan açıklamada "Ülkemizin, halkımızın ve sınırlarımızın güvenliği için uluslararası hukuk ve meşru müdafaa açısından operasyon yapmak Türkiye'nin en doğal hakkıdır. TSK’nın, ihtiyaç olan yer ve zamanda bugüne kadar yaptığı gibi bundan sonra da ne gerekiyorsa yapacağından kimsenin şüphesinin olmaması gerekir" denildi. 

 81 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı'nda haftalık bilgilendirme toplantısı yapıldı. 12 Ocak'ta 9 askerin şehit olduğu saldırılara ilişkin şu açıklama yapıldı:

- Menfur saldırı sonrası Irak ve Suriye'nin kuzeyinde bulunan terör hedeflerine yönelik icra edilen hava harekatlarıyla 114 hedef başarıyla imha edilmiştir. Kahraman Mehmetçik, çatışmalar, ateş destek vasıtaları ve hava harekatları ile bölgede toplam 81 teröristi etkisiz hale getirmiştir. Pençe-Kilit Harekatında bugüne kadar 768 terörist etkisiz hale getirilmiş, değişik çaplarda toplam 1887 silah ve 794 bin 661 mühimmat ele geçirilmiş, 850 mağara/sığınak kullanılamaz hale getirilmiştir.

Hava harekatları, terör saldırılarından sonra yapılıyor iddialarına ilişkin "Son 3 aylık sürede 452 hedef (günlük ortalama 5 hedef) hava harekatı ile vurulmuş, buna ilave olarak 99 terör hedefine ani hava harekatı, 36 terör hedefine SİHA atışı icra edilmiştir" yanıtı verildi.

Erdoğan'dan yeni sınır ötesi operasyon sinyali

Yeni yılın ilk Cumhurbaşkanlığı Kabinesi sonrasında kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı ve AK Parti lideri Recep Tayyip Erdoğan şehitlerimizin kanlarının yerde kalmadığını belirterek "Son 5 günde Suriye ve Irak'taki terör unsurlarına düzenlenen hava harekatları neticesinde 114 hedef vuruldu, 78 terörist etkisiz hale getirildi. Milli İstihbarat Teşkilatımız, 12 Ocak'tan bu güne kadar terör örgütüne ait toplam 60 kritik alt yapı ve mühimmat tesisini imha etmiştir." demiş ve yeni askeri harekatın sinyalini vererek şu açıklamayı yapmıştı:

"Türkiye'nin kararlılıkla uyguladığı terörü kaynağında bertaraf etme stratejisi en çok bölgemizde bir 'teröristan' kurma hesabı yapanları rahatsız etmiştir. Türkiye bölücü elebaşlarını kendilerini güvende hissettikleri yerde imha ettikçe, ülkemize saldırılar artmıştır.

Sınır ötesi operasyonlarla ülkemizi terör koridoruyla kuşatma senaryosunu yırtıp attık. Sınır ötesi harekatlarımız, Türkiye'yi düzensiz göç dalgası üzerinden, iç karışıklığa sürüklemeye dönük oyunları da boşa çıkarmıştır. Sınırlarımız ötesindeki askeri mevcudiyetimiz vatanımızın güvenliği vatandaşımızın huzuru için hayati öneme sahip. Bundan geriye dönüş asla söz konusu olamaz.

Türkiye, başarılı sınır ötesi operasyonlarıyla toprakları üzerinde ameliyat yaptırmayacağını çok açık ve net göstermiştir. Yapacağımız yeni harekatlarla geleceğimizi güvence altına alacağız. Söz konusu terörle mücadele olduğunda kimliği ne olursa olsun herkes ya yanımızda yer alır, ya da karşımızda. Bu işin ortası yoktur. Bu hususta çok netiz. Terör örgütünü dışardaki destekçileri ve içerdeki uzantılarıyla beraber tamamen yok etmenin boynumuzun borcu olduğuna inanıyoruz."