Erdoğan'dan Afrin operasyonu için flaş açıklama

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Afrin operasyonunu Suriyeli muhaliflerle yapacağız'' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada Afrin’e yönelik operasyon hakkında konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrin operasyonunun Suriyeli muhaliflerle yapılacağını söyledi. Cumhurbaşkanı operasyonla ilgili Trump'ı aramayı düşünmediğini, Putin ile görüşmesinin ise devam ettiğini dile getirdi. ABD'nin Suriye sınırına kuracağı YPG ordusu için ise Erdoğan, "Neyin sınır güvenliği? Rejim de sıcak bakmıyor" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı AYM'nin tahliye kararlarıyla ilgili soruyu ise "Açıklama yapmayacağım, arkadaşlar konuştu" şeklinde yanıtladı.

 NATO'YA SERT TEPKİ

Erdoğan grup toplantısında terör örgütü YPG konusunda sessiz kalan NATO'yu eleştirdi. "Sınırlarımız boyunca terörist ordusu kurmaya çalışanlara destek olanların oyunlarına gelmeyeceğiz. Hakaretleri cevapsız bırakmayacağız." diyen Erdoğan şöyle devam etti: "Ey NATO siz ortaklarınızdan birine herhangi bir sınır tecavüzünde bulunanlara karşı tavır almakla mükellefsiniz. Şu ana kadar ne tür bir tavır aldınız? Bunu kendilerine duyurduk, duyuruyoruz. Belçika'daki Genelkurmay Başkanımız bu konuları görüşecek."

Erdoğan: İstanbul'a bir başkan seçmişler ki tam bir facia Erdoğan: İstanbul'a bir başkan seçmişler ki tam bir facia

 

Seçiniz...