Hakkari'den acı haber: 1 asker şehit, 1 asker kayıp

Güncelleme:

Milli Savunma Bakanlığı, Hakkari'de çığ altında kalan 2 askerden birinin şehit olduğunu, diğerini arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiğini duyurdu.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Hakkâri/Şemdinli bölgesinde bulunan bir üs bölgemizin kar nedeniyle kapalı yolunun açılması için yürütülen çalışmalar sırasında çığ düşmesi sonucu 2 personelimiz çığ altında kalmıştır. Bir personelimiz yaralı olarak Yüksekova Devlet hastanesine kaldırılmış, bir personelimizi arama/kurtarma çalışmaları devam etmektedir. Yaralanan personelimiz Yüksekova Devlet Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 26 Aralık 2020 tarihinde şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz" denildi.

Hakkari'den acı haber: 1 asker şehit, 1 asker kayıp - Resim : 1

VALİLİKTEN AÇIKLAMA
Hakkari Valiliğinden yapılan açıklamada, Şemdinli'de bulunan üs bölgesinin kar nedeniyle kapanan yolunun açılması için çalışma gerçekleştiren askeri iş makinesinin üzerine çığ düştüğü belirtilerek, iki askerin çığ altında kaldığı ifade edildi.

Olay yerine bölgede bulunan hudut birlikleri, Hakkari JAK Timi ve AFAD personelinin hızla intikal ettirildiği bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bir personelimiz ağır yaralı olarak kurtarılarak Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırılmış, yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit olmuştur. Şu an itibarıyla olay yerinde Hakkari Valisi İdris Akbıyık koordinasyonunda Hakkari, Van, Erzurum AFAD ekipleri, Hakkari JAK timi olmak üzere 37 uzman personel, hudut ve jandarma komando birlikleri tarafından çığ altında kalan diğer personelimizi arama kurtarma çalışmaları devam etmektedir.

Şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz."

Hakkari'den acı haber: 1 asker şehit, 1 asker kayıp - Resim : 2

VALİ AKBIYIK, ÇIĞ BÖLGESİNDE
Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Şemdinli ilçesine bağlı kardan kapanan yolun açılması için yürütülen çalışmalarda, çığ altında kalan bir askerin şehit olduğu diğer askerin ise  arama kurtarma çalışmalarının da devam ettiği bölgede incelemelerde bulundu. Beraberindeki İlçe Kaymakamı Yakup Güven ve komutanlarla birlikte helikopterle bölgeye giden Vali Akbıyık, çığın düştüğü bölgede yapılan arama-kurtarma çalışmalarını yerinde inceledi. Hakkari, Van, Erzurum AFAD ile JAK timlerinden oluşan 37 personelin arama kurtarma çalışmalarına katıldığı bölgede, çığ altında kalan askerin bulunması için çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Hakkari'den acı haber: 1 asker şehit, 1 asker kayıp - Resim : 3

İZMİR'E ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Hakkari'de çığ düşmesi sonucu şehit olan Uzman Çavuş Mehmet Onur Özbent'in (30) İzmir'in Torbalı ilçesindeki baba ocağına acı haber ulaştı. 

Hakkari'den acı haber: 1 asker şehit, 1 asker kayıp - Resim : 4

Torbalı Kaymakamı Ercan Öter, Torbalı İlçe Jandarma Karakol Komutanı Binbaşı Emre Balci ve Torbalı Belediye Başkan Yardımcısı Ali Yakupoğlu, bugün saat 02.00 sıralarında şehidin Ayrancılar Mahallesi'ndeki evine gelerek, baba Mevlüt Özbent'e şehadet haberini verdi. Acı haberin ardından Şehit Özbent'in baba evi ve bulunduğu sokağa vinç yardımıyla Türk bayrakları asıldı.

ÇIĞ ŞEHİDİ, TÖRENLE UĞURLANDI
Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde, çığ altında kalarak şehit olan Uzman Çavuş Mehmet Özbent'in (30) cenazesi, Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'nda düzenlenen törenin ardından ailesinin yaşadığı İzmir'in Torbalı ilçesine uğurlandı.

Hakkari'den acı haber: 1 asker şehit, 1 asker kayıp - Resim : 5

Şemdinli'deki Mirgesav Üs Bölgesi'nde kardan kapanan yolunun açılması için dün yürütülen çalışmalarda çığ düşmesi sonucu 2 asker, kar kümesi altında kaldı. Yaralı olarak kurtarılan Uzman Çavuş Mehmet Özbent, kaldırıldığı Yüksekova Devlet Hastanesi'nde doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayarak, şehit oldu. Uzman Çavuş Özbent için Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'nda tören düzenlendi. Törene Vali Yardımcısı Aziz Gölbaşı, Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Çınar, komutanlar, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, polisler ve askerler katıldı. Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutunun tören alanına getirilmesinden sonra 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ardından da şehidin öz geçmişi okundu. Duaların okunmasının ardından şehit Uzman Çavuş Mehmet Özbent'in cenazesi, helikopterle Yüksekova Selahattin Eyyübi Havalimanı'na götürüldü. Şehidin buradan da uçakla ailesinin yaşadığı İzmir'in Tornbalı ilçesine uğurlanacağı belirtildi.

DHA