Irak Meclisin'deki Oturma Eylemi

Irak Meclisin'deki Oturma Eylemi

Türkmen Milletvekili Mimaroğlu:- "Mecliste eyleme başlayan milletvekili sayısı 156'ya ulaştı. Bu sayı daha da artabilir"- "Irak'ta siyasi süreç Şii, Sünni ve Kürt denklemi üzerine kuruldu. Arapları Şii ve Sünni diye ayırdılar şimdi de Türkmenleri bu şekil

BAĞDAT (AA) - Iraklı Türkmen Milletvekili Niyazi Mimaroğlu, mecliste teknokratlar hükümeti kurulması için dünden beri oturma eylemine başlayan milletvekili sayısının 156'ya ulaştığını ve bu sayının artabileceğini belirtti.

AA muhabirine konuşan Mimaroğlu, 2003'ten beri Irak'taki siyasi sürecin hizipçilik esası üzerine kurulduğunu ve bunun başarı getirmediğini dile getirerek, Başbakan Haydar el-İbadi'nin sunması beklenen yeni kabinesini de bu yüzden kabul etmediklerini ifade etti.

-"Türkmenleri bölmek istiyorlar"

Halihazırdaki merkezi hükümetin siyasi hizipçilik anlayışına devam ederek Türkmenleri dışladığını ifade eden Mimaroğlu, "Irak'ta siyasi süreç Şii, Sünni ve Kürt denklemi üzerine kuruldu. Arapları Şii ve Sünni diye ayırdılar şimdi de Türkmenleri bu şekilde bölmek istiyorlar." dedi.

-Meclisteki oturma eylemi

Mimaroğlu, Türkmenleri temsilen meclisteki milletvekillerin oturma eylemine katıldıklarını da söyleyerek, hizipçiliğe son verecek teknokratlar hükümetinin kurulması ve Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Meclis Başkanının değiştirilmesi için mecliste ciddi bir ayaklanma başladığını ve yakında değişim yaşanacağını savundu.

Mimaroğlu, "Mecliste eyleme başlayan milletvekili sayısı 156'ya ulaştı. Bu sayı daha da artabilir." diye konuştu.