İstanbul'da yarın okullar tatil mi ?

İstanbul'da yarın okullar tatil mi ?

İstanbul Valisi Vasip Şahin yarın yani 19 ocak 2016 salı günü de okulları tatil eder mi?

Vasip Şahin dün gece 'okulların tatil olduğunu' duyurduğu twit ile sosyal medyada paylaşım rekoru kırmıştı. 1 günlük kar tatilinin tadını çıkaran öğrenciler şimdi 19 ocak salı günü için de kar tatili haberi bekliyorlar. Bunun için de Vasip Şahin'i mesaj yağmuruna tutuyorlar. Okullar yarın İstanbul 'da tatil mi sorusunun yanıtı ise akşam yapılacak olan son değerlendirmede verilecek.

VASİP ŞAHİN TWITTERDA GÜNÜN EN POPÜLER ADAMI

Sosyal medyada öğrenciler Vali Vasip Şahin'in twitter hesabını sıkı takibe almış durumdalar. Vali Vasip Şahin'den bir gün daha kar tatili isteyen öğrenciler esprili mesajlar atıyorlar. Vali Vasip Şahin hızla TT listesine girerken birbirinden ilginç twitler ve capsler sosyal medyada dönüyor.

İSTANBUL KAR YAĞIŞI SON DURUM NE?

Devlet Hava Meydanları İşletmesinin (DHMİ) karla mücadele ekipleri,yağışın uçuşları aksatmaması için Atatürk Havalimanı apronunda çalışmalarını sürdürüyor.

Türk Hava Yolları (THY), Atatürk ile Sabiha Gökçen havalimanlarındaki yoğun kar yağışı nedeniyle bugün ve yarın iç ile dış hatta 399 seferini iptal ettiğini duyurdu.  Atlasglobal Hava Yolları, Onur Air ve Pegasus da aynı gerekçeyle planlanan birçok uçuşu iptal etti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, karla mücadele çalışmaları kapsamında bin 114 araç ve iş makinesi, 5 bin 450 personelle 4 bin kilometre yol ağında vardiyalı görev yapıyor.

METROBÜS VE İETT EK SEFERLERİ

52 kilometre uzunluğundaki metrobüs yolu ise 32 araçla sürekli ulaşıma açık tutuluyor. İETT, kar yağışları süresince vatandaşların ulaşımda sıkıntı yaşamaması için ek otobüs seferleri koydu. Metro seferleri ise sıklaştırıldı.

Tuzla-Akfırat'ta kar kalınlığı 20, Pendik, Arnavutköy, Zekeriyaköy'de 14, Beykoz, Sarıyer, Sultanbeyli'de 10, Eyüp, Bayrampaşa, Kağıthane, Küçükçekmece, Çamlıca'da 5, diğer semtlerde ise 3-4 santimetre ölçüldü.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM Meteoroloji Biriminin hava tahmin verilerine göre, kar yağışının salı akşamına kadar aralıklarla devam etmesi bekleniyor.