İşte Metin Gürcan hakkındaki casusluk iddiasına ilişkin görüntüler

Güncelleme:

DEVA kurucu üyesi Metin Gürcan 'casusluk' suçlamasıyla tutuklandı. Gürcan'a yöneltilen casusluk iddiasının görüntüleri ortaya çıktı.

İstanbul'da 'siyasal ve askeri casusluk' suçundan gözaltına alınan Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) kurucu üyesi Metin Gürcan, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza mahkemesince tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Habertürk, Gürcan'a yöneltilen casusluk iddiasının görüntülerini yayınladı. Görüntülerde Gürcan'ın yabancı diplomatlarla görüştüğü ve zarf aldığı görülüyor. 

 İFADESİNDE "ANALİZLERİMİ PAYLAŞTIM" DEDİ

Metin Gürcan’ın Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’ndeki ifadesinde, yabancı misyon görevlileriyle zaman zaman bir araya geldiğini belirterek şunları söylemişti:

Bu görüşmelerde, Türkiye ve Orta Doğu üzerine hazırladığım ülkelerdeki haftalık gelişmeleri içeren çizelge ve analizleri paylaştım. Ancak casusluk iddialarını kesinlikle kabul etmiyorum.

Hiçbir diplomatla gizlilik derecelerinde resmi bilgi ve belgeyi paylaşmadım. 2019 yılından itibaren kişi ve kurumlara tamamen açık şekilde danışmanlık hizmeti veriyorum. Karşılığında bana ödeme yapılıyor.

Türkiye, Suriye, Irak, İran, Ukrayna, Afganistan ve Libya gibi ülkelerdeki gelişmeleri herkesin erişimine açık kaynaklardan derledim.