Kulislerden ''bakın burası çok önemli'' dedirten iddia

Kulislerden ''bakın burası çok önemli'' dedirten iddia
Güncelleme:

Instagram üzerinden "görevinden affını" açıklayıp sırra kadem basarak Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden istifa eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak'ın yeniden ekonominin başına geçeceği iddia edildi.

Halk TV yazarı Barış Soydan'dan ekonomi kulislerini sarsacak iddialar geldi. Soydan yazdığı son yazısında Ankara kulislerinde eski Ekonomi Bakanı Berat Albayrak'ın yeniden göreve gelebileceğinin konuşulduğunu dile getirdi.

Halk TV yazarı Barış Soydan, bugünkü '128 milyar doların video kayıtları çıkar mı?' başlıklı yazısında, ekonomiye ilişkin Ankara kulislerinde konuşulan iki iddiaya köşesinde yer verdi.

Soydan, ekonomi kaynaklarına dayandırdığı bu iddialardan ilkinin, eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın yeniden ekonomi yönetiminde görev üstlenmesiyle ilgili olduğunu belirtti ve şu kulisi aktardı:

"Albayrak’ın kısa süre önce yayınladığı kitabın da buna yönelik bir hamle olduğu belirtiliyor... Kitabın ardından CHP’ye açılan davada mahkemenin kararı geldi. Başta Sabah olmak üzere iktidara yakın medyada bu kararın da 'köpürtüldüğünü' görüyoruz. İddiaya göre Albayrak’ın ekonomi yönetimine dönüşü konusu kuvveden fiile çıkmak üzere. Yani eli kulağında. Bu iddiayı ortaya atanlara göre 128 milyar dolarla ilgili mahkeme kararı, olası bir görevlendirmede gündeme gelebilecek iddiaları şimdiden bastırma harekatı."

 

Barış Soydan'ın HalkTV'deki yazısının tamamı için...