Macera kısa sürdü

Macera kısa sürdü

TÜBİTAK'ta işten çıkarılan isim HAVELSAN'tan da kovuldu..

TÜBİTAK’a bağlı Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi’nde görevliyken yanlı bilirkişi raporu hazırladıkları gerekçesiyle işten çıkarılan isimlerden Ünal Tatar’ın HAVELSAN’da işe alınmasından geri adım atıldı. 
 
Vatan'ın haberine göre Balyoz, Poyrazköy ve Askeri Casusluk Davası sanıklarının şikayeti üzerine işten çıkarılan TÜBİTAK personeli hakkında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, ceza davası açmıştı. Ardından Balyoz davasında sanıkların ceza almasını sağlayan dijitalleri inceleyip sanıklar aleyhinde rapor hazırlayan bu bilirkişiler hakkında görevi kötüye kullanmak suçlamasıyla iddianame hazırlandı. İşten atılan ve hakkında dava açılan bilirkişilerden TÜBİTAK Siber Güvenlik Enstitüsü Uzmanı Ünal Tatar’ın TSK’ya bağlı HAVELSAN’da göreve başladığı ortaya çıkmıştı. 
 
Haber başta Balyoz sanıkları olmak üzere askeri çevrelerde tepkiye neden oldu. Bu gelişme üzerine ise Tatar’ın HAVELSAN’la ilişiği kesildi.Genelkurmay Başkanı Necdet Özel’in olaya müdahale ettiği ve araştırma yapılmasını istediği, Tatar’ın bunun üzerine ilişiğini kestiği öne sürüldü. 
 
Siber güvenlik direktörü oldu
 
Tatar’a HAVELSAN’da Siber Güvenlik Direktörlüğü’nde kıdemli mühendislik görevi verildi. Balyoz sanıklarından bu duruma tepki geldi. Silahlı personeli hakkında yanlı rapor hazırlayıp onların cezaevinde kalmasına neden olan bir bilirkişinin göreve başlamasını şaşkınlıkla karşıladıklarını belirten askerler, “TSK işe aldığı personeli hiç mi araştırmadı” dedi.