McDonalds veganları kandırdı mı ?

McDonalds veganları kandırdı mı ?
Güncelleme:

ABD'li restoran zinciri McDonalds, Yeni Zelanda'daki şubelerinde "vegan burger" olarak tanıttığı ürününün aslında "tam olarak vegan" sayılamayacağını açıkladı.

Şirket yöneticileri aralık ayı başında ülkedeki şubelerde "McVeggie" adıyla müşterilere sunulan yeni vegan köftenin patates, bezelye, mısır ve soğandan oluştuğunu, ancak hazırlanışı itibarıyla vegan sayılamayacağı ifade etti.

Şirketin Yeni Zelanda Müdürü David Howse yaptığı açıklamada "Ürünün çerisinde kullanılan malzemeler tamamıyla sebzelerden oluşuyor. Ancak elimizdeki ekipmanlar doğrultusunda söz konusu vegan köfteleri, tavuk köfteleriyle aynı yağda kızartmak zorundayız" dedi.

Euronews’in haberine göre Howse, "Bu ürün vegan ya da vejetaryenlerden ziyade fleksitaryanlar (genelde sebze yiyen ancak az da olsa et yiyenler) için daha uygun. Ancak bazı vejetaryenler için ürünün hazırlanış biçiminde sorun yok" diye de sözlerine ekledi.

Bu gelişme üzerine Yeni Zelanda Vejetaryenler Derneği'ne çok sayıda "hayal kırıklığı" mesajları iletilirken, bazı üyelerin bunun "doğru yolda atılan küçük bir adım" olduğunu yazdığı kaydedildi.

McDonalds daha önce de "vegan dostu" diye tanımladığı menüsünde yer alan sandviçleri, içerisinde süt kullanılan ekmeklerle aynı tost makinesinde ısıttığını açıklamıştı.

 Yeni Zelanda'da geçtiğimiz kasım ayında bir müşteri, tamamen vegan olarak açıklanan menülerde hayvansal maddelerin olduğu ortaya çıkınca, Burger King firmasını mahkemeye vermişti.

Euronews